Raportul serviciilor secrete din SUA privind OZN-urile a fost publicat

  • 26 Iunie 2021 10:59
Raportul serviciilor secrete din SUA privind OZN-urile a fost publicat

Serviciile secrete americane au recunoscut că nu pot explica ce anume sunt toate obiectele zburătoare neidentificate observate de piloți militari, dar spun că nu există dovezi care să le lege de forme de viață extraterestră, scrie DIGI24.ro.

Potrivit sursei citate, acestea sunt concluziile unui raport foarte așteptat pe care biroul directorului Directorul Comunității Naționale de Informații l-a trimis vineri Congresului, relatează agențiile internaționale de presă, citate de Agerpres.

Documentul recunoaște că nu există o „explicație unică” pentru aceste incidente și oferă mai multe ipoteze posibile, printre care păsări, fenomene atmosferice și programe militare secrete ale Washingtonului și ale adversarilor săi, deși a lăsat ușa deschisă și pentru „alte” posibilități.

„Probabil că există mai multe tipuri de obiecte neidentificate care necesită explicații diferite pe baza aspectului lor diferit”, se arată în raport, care examinează obiecte zburătoare neidentificate ce au fost observate între 2004 și 2021, în principal de către piloți din cadrul Marinei.

Dintre cele 144 de obiecte zburătoare raportate, doar unul singur a putut fi identificat: „un balon mare care se dezumfla”, se arată în document. 18 obiecte au prezentat mișcări neobișnuite sau caracteristici de zbor care au nedumerit serviciile de informații americane. Alte astfel de incidente ar putea fi rezultatul unor teste cu tehnologie experimentală ale altor puteri, cum ar fi China sau Rusia, dar nu există dovezi în acest sens.

Curiozitatea în legătură cu aceste fenomene a crescut odată cu publicarea, anul trecut, a unor înregistrări video realizate de piloți ai Marinei Militare care arată întâlniri în timpul zborului cu astfel de obiecte neidentificate. O înregistrare datează din noiembrie 2004, iar celelalte două din ianuarie 2015.

Mai mult, într-o declarație răsunătoare făcută recent la o emisiune de televiziune a postului CBS, fostul președinte Barack Obama a recunoscut că mai sunt încă multe de aflat despre aceste obiecte.

„Ceea ce este adevărat, și vorbesc serios, este că există imagini și înregistrări ale unor obiecte pe cer despre care nu știm exact ce sunt”, a spus Obama.

Autoritățile americane au ținut secrete aceste incidente timp de zeci de ani, alimentând o serie de teorii privind viața extraterestră, însă anul trecut Congresul a cerut Executivului să informeze publicul despre aceste incidente misterioase.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Dor de izvor cu Maria Mocanu
Meteo Chișinău
24,24
Cer senin
Umiditate:38 %
Vint:5,14 m/s
Tue
18
Wed
14
Thu
15
Fri
13
Sat
13
Arhivă Radio Chișinău