Raportul „Promo-Lex” privind campania pentru alegerile noi: cadouri electorale și cheltuieli nedeclarate de peste un milion de lei

  • 18 Mai 2018 12:16
Raportul „Promo-Lex” privind campania pentru alegerile noi: cadouri electorale și cheltuieli nedeclarate de peste un milion de lei

În ultimele două săptămâni de campanie electorală pentru alegerile noi care se vor desfășura la Chișinău, Bălți și alte 5 localități din Republica Moldova, concurenții au utilizat resursele administrative și au oferit mai multe cadouri electorale.

Cel de-al treilea raport al asociației Promo-LEX, raportează 15 cazuri de utilizare a resurselor administrative și 17 cazuri de oferire a cadourilor electorale.

În perioada monitorizată, 13 concurenți electorali au declarat cheltuieli de aproape 2 milioane 400 de mii de lei. Misiunea de observatori Promo-LEX estimează că 8 concurenți electorali au omis reflectarea completă a cheltuielilor efectuate pe parcursul celor 2 săptămâni de campanie. Suma totală a cheltuielilor nedeclarate este estimată la cel puțin peste un milion de lei.

Observatorii organizației au mai denunțat prezența discursului instigator la ură și discriminare în mesajele concurenților. La fel, observatorii Promo-LEX au constatat că, doar jumătate din secțiile de votare au rampe de acces.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Deschis în week-end
Meteo Chișinău
14,24
Cer senin
Umiditate:51 %
Vint:4,63 m/s
Sun
9
Mon
9
Tue
9
Wed
15
Thu
15
Arhivă Radio Chișinău