Raportul privind Fundația „Dialog deschis” și fondatoarea acesteia Ludmila Kozlowska a fost desecretizat

  • 17 Decembrie 2018 10:36
Raportul privind Fundația „Dialog deschis” și fondatoarea acesteia Ludmila Kozlowska a fost desecretizat

Raportul Comisiei de anchetă privind presupusa imixtiune a Fundației „Dialog Deschis” și a fondatoarei acesteia Ludmila Kozlowska în treburile interne ale R. Moldova și privind finanțarea unor partide politice a fost desecretizat, anunță un comunicat al Parlamentului.

Astfel, raportul a fost publicat pe site-ul Parlamentului și a fost transmis Parlamentului European, Comisiei Europene, Departamentului de Stat și Congresului Statelor Unite ale Americii, Uniunii Europene, Parlamentului României, Poloniei și Ucrainei, OSCE, Consiliului Europei, ONU, altor organizații internaționale și agenții naționale.

„Comisia a studiat riscurile pentru securitatea națională inerentă activității subiectului investigat, calificabilă drept activitate de inteligență diversionistă străină îndreptată împotriva Republicii Moldova. (...) De asemenea, Comisia a dat în raportul său o calificare politico-juridică amenințărilor și  a formulat, în limita principiului separării puterilor în stat, recomandări pentru instituții întru curmarea și contracararea acestora, conform competențelor legale”, se precizează în comunicat. 

Amintim că atât reprezentanții partidelor PAS și PPPDA, vizate în raport, au respins acuzațiile că ar fi fost finanțate de către Fundația „Dialog Deschis”. De asemenea, Ludmila Kozlowska a negat faptul că ar fi oferit bani acestor formațiuni.  

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
17,18
Cer acoperit de nori
Umiditate:55 %
Vint:3,6 m/s
Wed
15
Thu
16
Fri
12
Sat
14
Sun
15
Arhivă Radio Chișinău