Raportul de activitate al Consiliului pentru egalitate a fost prezentat în Parlament

  • 11 Iulie 19:46
Raportul de activitate al Consiliului pentru egalitate a fost prezentat în Parlament

Raportul de activitate al Consiliului pentru egalitate în 2023 a fost audiat astăzi în Parlament, comunică MOLDPRES.

Informația a fost prezentată de președintele Consiliului pentru egalitate, Ian Feldman.

Conform sursei citate, pe parcursul anului trecut, Consiliul pentru egalitate a recepționat 261 de plângeri privind eventuale fapte de discriminare. Datele prezentate arată că 55 % dintre autorii plângerilor sunt bărbați. De asemenea, numărul locuitorilor din mediul rural, care s-au plâns de presupuse fapte de discriminare, este în descreștere.

În urma examinării plângerilor, Consiliul pentru egalitate a constatat faptul discriminării în 27 dintre ele. În restul cazurilor, plângerile au fost declarate inadmisibile. Respectiv, faptele de discriminare au vizat accesul la bunuri și servicii disponibile publicului, relațiile de muncă, domeniul justiției sau lezarea demnității. Comparativ cu anii precedenți, în anul 2023 nu au fost emise decizii de constatare în domeniul educației.

În baza raportului prezentat, Comisia parlamentară drepturile omului și relații interetnice a elaborat un proiect de hotărâre, care conține recomandări adresate Consiliului pentru egalitate, precum și altor instituții ale statului.

Tags

Alte Noutati

LIVE: La minut
Meteo Chișinău
29,24
Cer senin
Umiditate:28 %
Vint:2,06 m/s
Fri
27
Sat
27
Sun
23
Mon
24
Tue
19
Arhivă Radio Chișinău