Promo-Lex: PSRM a încălcat legea, transferând mai mulți bani în fondul electoral pentru alegerile noi

  • 03 Mai 2018 11:26
Promo-Lex: PSRM a încălcat legea, transferând mai mulți bani în fondul electoral pentru alegerile noi

Utilizarea resurselor administrative, încălcări la înregistrarea unor candidați, precum și deficiențe legate de finanțarea campaniei electorale – sunt câteva dintre neregulile constatate în cel de-al doilea raport de monitorizare a alegerilor locale noi prezentat astăzi de asociația Promo-LEX.

Reprezentanții ONG-ului califică situația din actuala campanie electorală drept una îngrijorătoare. „Crește considerabil numărul de cazuri de utilizare a resurselor administrative în campania electorală. Am observat 25 de cazuri: întâlniri cu alegătorii în grădinițe, în timpul orelor de lucru, 5 cazuri în companiile de stat, 8 întâlniri electorale în instituțiile medicale, avem și un caz de implicare neautorizată a concurentului în activitățile desfășurate de administrația publică locală. Contrar prevederilor legislației, și președintele Republicii Moldova se implică în campania de promovare a candidatului Ion Ceban. Avem o situație în care un partid politic, PSRM, a transferat peste 900 de mii de lei din contul partidului în contul fondului electoral. Deși legea spunea că o persoană juridică, un partid politic nu poate dona mai mult de 615 mii de lei pentru campania electorală”, a declarat directorul de Program la Promo-LEX, Pavel Postică.

Solicitat de Radio Chișinău, candidatul PSRM la alegerile locale noi, Ion Ceban, nu a răspuns la telefon pentru a comenta afirmațiile expertului. 

Observatorilor Promo-LEX, la Consiliul Electoral de Circumscripție Chișinău, le-a fost obstrucționat accesul la dosarele candidaților. De asemenea, ei spun că nu au avut acces la rapoartele financiare ale candidatului independent la funcția de primar al Chișinăului, Silvia Radu.

Raportul de monitorizare a campaniei electorale cuprinde perioada 18 aprilie –  1 mai.

 

 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ascultă&Călătorește cu Andrei Mîțu
Meteo Chișinău
17,24
Cer senin
Umiditate:63 %
Vint:4,12 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău