RAPORT | Peste o zecime dintre chinezi se confruntă cu probleme de sănătate mintală

  • 25 Februarie 2019 15:20
RAPORT | Peste o zecime dintre chinezi se confruntă cu probleme de sănătate mintală

Problemele de sănătate mintală afectează între 11% și 15% dintre chinezi, între 2% și 3% dintre aceștia manifestând un nivel cel puțin moderat, conform unui raport lansat recent, citat în ediția de luni a China Youth Daily, preluat de Xinhua.

Majoritatea chinezilor au o stare de sănătate mintală bună, iar populația urbană se prezintă mai bine din acest punct de vedere în comparație cu persoanele care locuiesc în mediul rural, potrivit cărții albastre emise de Institutul de Psihologie din cadrul Academiei de Științe din China.

Cartea albastră, intitulată ''Raport asupra evoluției stării de sănătate mintală la nivel național în China (2017-2018)'', este prima de acest tip pe tema sănătății mintale, a notat publicația amintită.

Cartea albastră sugerează necesitatea consultațiilor psihologice și amintește că 74% dintre persoanele care au participat la sondaj nu beneficiază de acces la astfel de servicii.

Potrivit lui Chen Zhiyan, profesor în cadrul institutului și redactor-șef adjunct al cărții albastre, astfel de ședințe de consultații psihologice ar ''veni în întâmpinarea nevoilor oamenilor'' și ar ''îmbunătăți sănătatea mintală a acestora''.

sursa: AGERPRES

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colecția de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
8,85
Cer senin
Umiditate:75 %
Vint:0,51 m/s
Sat
15
Sun
15
Mon
17
Tue
16
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău