Raport CJI: Manipularea și propaganda în presă continuă

  • 19 Mai 2016 16:34
Raport CJI: Manipularea și propaganda în presă continuă

Mai multe instituții mass-media din țară continuă să manipuleze, să prezinte informațiile selectiv sau să facă propagandă, potrivit unui raport prezentat joi, 19 mai, de Centrul pentru Jurnalism.

Experții au monitorizat, în perioada 1 februarie - 30 aprilie, șase posturi TV și șase portaluri informative, transmite IPN.

Unele materiale jurnalistice au fost realizate cu abateri de la normele deontologice și cu prezența unor elemente caracteristice practicilor de propagandă și manipulare, susține experta Viorica Zaharia.

”Spre exemplu, Publika.md, Sputnik.md și Novostipmr.ru au prezentat selectiv faptele din cadrul protestului din 24 aprilie. Știri dintr-o singură sursă au fost publicate pe Publika.md și Deschide.md în special cu referire la procesul de judecată în care este implicat Vlad Filat. Instituțiile media precum Deschide.md, Publika.md, Accent TV și RTR au folosit surse anonime și nu au verificat informația în ceea ce ține de o știre privind martorii apărării lui Vlad Filat”, a precizat Viorica Zaharia.

De asemenea, instituțiile monitorizate au favorizat anumiți actori politici.

Elemente de manipulare și propagandă au fost constatate în materialele difuzate de Publika, RTR, REN TV, Jurnal TV, Sputnik.md și Accent TV.

Tags

Alte Noutati

LIVE: MUZICĂ
Meteo Chișinău
8,85
Cer acoperit de nori
Umiditate:99 %
Vint:4,12 m/s
Fri
9
Sat
10
Sun
8
Mon
7
Tue
11
Arhivă Radio Chișinău