RAPORT | Care este contribuția companiei Huawei la economia britanică

  • 14 Mai 2019 13:01
RAPORT | Care este contribuția companiei Huawei la economia britanică

Un raport elaborat de compania chineză de telecomunicații Huawei - a cărei tehnologie este suspectată că ar putea fi folosită la spionarea guvernelor străine - afirmă că anul trecut aceasta a contribuit cu 1,7 miliarde de lire sterline, echivalentul a 2,2 miliarde de dolari, la economia Marii Britanii, informează BBC, citat de rador.

În Regatul Unit există o controversă cu privire la potențialele beneficii pe care le-ar aduce implicarea companiei Huawei în realizarea rețelei 5G de telefonie mobilă de acolo.

Cele 1,7 miliarde de lire sterline includ un impact indirect asupra economiei grație companiilor furnizoare ale Huawei, cheltuielile angajaților, ca și mai mult de 100 de milioane de lire sterline alocate cercetării și dezvoltării.

Raportul a fost făcut public în condițiile în care compania chineză de telecomunicații așteaptă un anunț crucial al guvernului britanic privind rolul pe care i se va permite să îl joace în realizarea noilor rețele 5G.

O scurgere de informații de la o reuniune de luna trecută a Consiliului Național de Securitate pe acest subiect sugera că firmei chineze i se va permite implicarea în acest proiect, dar în condiții de control strict.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
9,96
Ploaie ușoară
Umiditate:99 %
Vint:3,09 m/s
Thu
16
Fri
11
Sat
12
Sun
15
Mon
15
Arhivă Radio Chișinău