Raport ANRCETI: Utilizatorii serviciilor de telefonie mobilă vorbesc mai mult acum la telefon decât acum un an

  • 06 Septembrie 2020 13:36
Raport ANRCETI: Utilizatorii serviciilor de telefonie mobilă vorbesc mai mult acum la telefon decât acum un an

Utilizatorii serviciilor de telefonie mobilă au înregistrat în trimestrul II al anului 2020 un volum mai mare de trafic voce cu 5,9% față de aceeași perioadă a anului trecut, potrivit datelor Agenției Naționale pentru Reglementare în Comunicații Electronice și Tehnologia Informației (ANRCETI).

Analiza traficului de voce denotă o creștere a convorbirilor realizate în rețelele proprii ale operatorilor și a celor direcționate către alte rețele mobile. Astfel, volumul traficului realizat în aceleași rețele mobile a crescut cu 4,2%, alcătuind 1,2 mld. minute, iar cel realizat către alte rețele mobile s-a majorat cu 15,6%, însumând 338,1 mil. minute.

În același timp, volumul veniturilor provenite din serviciile de telefonie mobilă, în trimestrul II al anului 2020, au constituit 707,1 mil. lei, fiind în scădere, față de perioada similară a anului trecut, cu 9,9%.Numărul total al utilizatorilor serviciilor de telefonie mobilă, în raport cu finele anului 2019, a înregistrat o descreștere de 5%, totalizând 4,2 mil. utilizatori, dintre care 3,3 mil. erau activi.

Diminuarea numărului total de utilizatori a fost înregistrată la toți cei trei furnizori de comunicații mobile – Moldtelecom, Moldcell și Orange Moldova. Urmare a acestei evoluții, rata de penetrare a serviciilor de telefonie mobilă, raportată la 100 de locuitori, a scăzut cu 8,2 puncte procentuale și a alcătuit 126,6%.

Cotele de piață, în funcție de cifra de afaceri, ale celor trei furnizori de telefonie mobilă nu au suferit schimbări esențiale. Astfel, 64,4% din piață revine ”Orange Moldova” S.A., 29,5% - ”Moldcell” S.A. și 6,1% - ”Moldtelecom” S.A, se arată în raportul ANCETI.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
5,52
Cer senin
Umiditate:99 %
Vint:0,51 m/s
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău