Raionul Orhei se va înfrăți cu județul Iași

  • 07 Iunie 2022 18:04
Raionul Orhei se va înfrăți cu județul Iași

Consiliul raional Orhei a votat, în cadrul unei ședințe extraordinare, o decizie prin care îl împuternicește pe președintele raionului Orhei, Dinu Țurcanu, să semneze Acordul de Înfrățire dintre raionul Orhei și județul Iași. Inițiativa președintelui Consiliului județean Iași, Costel Alexe, de a semna un Acord de Înfrățire dintre județul Iași și raionul Orhei deschide noi oportunități atât pentru comunitatea județului Iași, cât și a raionului Orhei. Acestea presupun raporturi extinse de colaborare în domenii de interes reciproc și promovarea unor schimburi de experiență, dar și a bunelor practici în vederea implementării proiectelor de dezvoltare economică și socială a celor două entități, a menționat Dinu Țurcanu, președintele raionului Orhei, transmite IPN.

Asemenea procedură de protocol a fost respectată și de aleșii locali din Iași, care la 19 mai au împuternicit președintele Consiliului județean Iași să semneze Acordul de Înfrățire a județului cu raionul Orhei.

„Suntem cointeresați ca reprezentanții din diverse domenii, precum cultură și știință, reprezentanții mediului de afaceri, producătorii agricoli și nu doar, atât din județul Iași cât și din raionul Orhei, să aibă posibilitate și oportunități egale de a se cunoaște între ei, pentru a asigura schimbul de experiențe și pentru a pune bazele unor relații de parteneriat și cooperare reciproc avantajoase”, a menționat Dinu Țurcanu.

Potrivit președintelui raionului Orhei, în cel mai scurt timp președintele Consiliului județean Iași, Costel Alexe, va fi învitat să viziteze raionul Orhei pentru a semna acordul în cadrul unui eveniment solemn.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
11,63
Cer acoperit de nori
Umiditate:94 %
Vint:3,09 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău