Raed Arafat vine în Republica Moldova

  • 02 Iunie 2016 17:04
Raed Arafat vine în Republica Moldova

Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență din România, Raed Arafat, se va deplasa în Republica Moldova, la dispoziția premierului României, Dacian Cioloș, după ce un elicopter SMURD de la Iași s-a prăbușit astăzi în localitatea Haragâș, raionul Cantemir. Anunțul  a fost făcut de purtătorul de cuvânt al MAI de la București, Monica Dajbog.Ea…

Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență din România, Raed Arafat, se va deplasa în Republica Moldova, la dispoziția premierului României, Dacian Cioloș, după ce un elicopter SMURD de la Iași s-a prăbușit astăzi în localitatea Haragâș, raionul Cantemir. Anunțul  a fost făcut de purtătorul de cuvânt al MAI de la București, Monica Dajbog.

Ea anunțat că elicopterul a mai avut astăzi o intervenție pe teritoriul Republicii Moldova. La 9:55 acesta a decolat de la Iași spre Vulcănești, de unde a preluat o pacientă în vârstă de 85 de ani cu bronhopneumonie, pe care a transportat-o la Chișinău. Dup aceasta, elicopterul a fost alimentat cu combustibil și a decolat pentru a doua oară, în jurul orei 13:10, către Cahul, pentru salvarea unei persoane de 64 de ani cu accident vascular-cerebral.

Elicopterul este de tip EC 135, cu număr de înmatriculare 347, fabricat în august 2014. Ultima inspecție periodică a avut loc în februarie 2016.

La bord se afla pilotul, cu o experiență vastă, având 4181 de ore de zbor, un copilot, cu o experiență de 1480 de ore de zbor, un medic cu un stagiu de 5 ani pe elicopterul SMURD și un asistent medical cu o experiență de 11 ani.

În acest moment, structurile MAI din România desfășoară procedura de anunțare a familiilor celor decedați, inclusiv cu sprijinul unor psihologi. Toate aeronavele de tip 135 vor rămâne la sol, a mai anunțat purtătorul de cuvânt al MAI de la București, Monica Dajbog.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnal
Meteo Chișinău
6,63
Cer senin
Umiditate:98 %
Vint:1,54 m/s
Sun
8
Mon
9
Tue
9
Wed
16
Thu
15
Arhivă Radio Chișinău