Radu Marian: E nevoie de companii serioase în Aeroport, nu de genul celei din Habarovsk

  • 01 Februarie 08:32
Radu Marian: E nevoie de companii serioase în Aeroport, nu de genul celei din Habarovsk

Condițiile de selectare a companiei care va gestiona spațiile comerciale din Aeroportul Internațional Chișinău au fost înăsprite, însă acest lucru nu înseamnă că licitația este trucată. O spune deputatul PAS, Radu Marian. Potrivit parlamentarului, guvernarea își dorește ca la Aeroport să vină un investitor serios, nu o companie fantomă, creată peste noapte, notează IPN.

Spațiile comerciale din Aeroportul Internațional Chișinău, care erau anterior gestionate de fugarul Ilan Șor, au fost scoase la licitație. Deputatul Radu Marian spune că un potențial investitor va trebui să corespundă unor standarde mai înalte și explică acest lucru prin dorința guvernării de a selecta o companie profesionistă, care are experiență de administrare.

„E nevoie de companii serioase în Aeroport, nu de genul celei din Habarovsk. Evident, cerințele au crescut. S-a dat un anunț de tender cu niște condiții mai complicate, ca să ai investitori serioși în Aeroport, nu companii-fantomă, afiliate unor grupări criminale. Trebuie să nu uităm că suntem într-un război hibrid, în care tot felul de grupări criminale care au afiliate multe companii și o groază de bani, încearcă să încurce în țara asta. Inclusiv, să acapareze anumite obiective. Evident, pe licitații și pe alte chestii importante trebuie să crești standardele, dar asta nu înseamnă că ceva e necurat sau că e ascuns, sau că licitația e trucată”, a spus vicepreședintele PAS, Radu Marian, în cadrul emisiunii „Rezoomat cu Ileana Pîrgaru” de la RliveTV.

Radu Marian respinge scenariul trucării licitației și favorizării unei singure companii. Reacția are loc după ce anterior, președintele CUB, Igor Munteanu, a atras atenția asupra faptului că rigorile stabilite în Caietul de Sarcini favorizează deschis compania „Lagardere”.

„S-au pus standarde mai înalte decât erau în trecut. Sau vrem să avem iar companii făcute peste noapte ca să participe la licitații? Evident, nu ne dorim asta. E vorba de Aeroportul Internațional Chișinău – obiectiv strategic, și ne dorim companii serioase care să activeze acolo. Nu există niciun indiciu serios care să arate că licitația ar avea probleme”, a mai spus Radu Marian.

Ieri, reprezentanții Mișcării Alternativa Națională (MAN) au depus o sesizare la Centrul Național Anticorupție în privința eventualelor încălcări admise în procesul licitației pentru selectarea companiei care va prelua gestiunea spațiilor comerciale din Aeroport.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri* Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
8,24
Cer senin
Umiditate:93 %
Vint:0,51 m/s
Mon
15
Tue
14
Wed
12
Thu
11
Fri
12
Arhivă Radio Chișinău