Radio Vatican lansează un scurt jurnal în limba latină

  • 06 Iunie 2019 15:20
Radio Vatican lansează un scurt jurnal în limba latină

Radio Vatican va difuza, începând de sâmbătă, un jurnal săptămânal de informații cu durata de cinci minute în latină, limba oficială a Sfântului Scaun, a cărei utilizare este limitată în prezent la texte juridice și rugăciuni, potrivit AFP, preluat de Agerpres.

Emisiunea ''Hebdomada Papae'' (săptămâna papei) va fi difuzată pe frecvența Radio Vatican și va fi disponibilă totodată în format podcast. Jurnalul va fi însoțit de o transcriere a traducerii textelor pentru cei neinițiați în tainele limbii latine.

În acest scop, redacțiile Radio Vatican vor colabora cu biroul Secretariatului de Stat al Sfântului Scaun, care se ocupă de redactarea documentelor oficiale în latină și de mesajele de pe contul de Twitter în limba latină al papei.

"Va fi un jurnal radiofonic în adevăratul sens al cuvântului, cu reportaje, dar și informații pe scurt. L-am pregătit nu cu o privire nostalgică asupra trecutului, ci ca o provocare pentru viitor", a declarat directorul editorial al Vatican News.

Deși se studiază doar opțional în cele mai multe dintre seminare, latina nu a dispărut complet din programele Radio Vatican, care difuzează în fiecare dimineață o slujbă în limba latină.

Sursa:AGERPRES

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri* Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
9,4
Cer senin
Umiditate:94 %
Vint:2,57 m/s
Mon
16
Tue
18
Wed
17
Thu
19
Fri
21
Arhivă Radio Chișinău