Radio România Tg.Mureș împlinește 57 de ani

  • 02 Martie 2015 09:33
Radio România Tg.Mureș împlinește 57 de ani

La 2 martie, radioul public mureșean aniversează 57 de ani de la prima transmisiune în direct, când în eter au răsunat cuvintele „Aici Târgu-Mureș, pe 261 și 330 metri lungimi de undă. Dragi ascultători, bună dimineața!”

Vârsta poate însemna experiență, dar cu certitudine nu înseamnă numai atât. Radio România Tg.-Mureș este acum un post de radio modern și obiectiv care, an de an, și-a diversificat structura de emisiuni, ținând pasul cu realitatea. Având un program variat și ajustat preferințelor publicului matur, radioul public mureșean emite 24 de ore din 24, în limbile română, maghiară și germană pentru ascultătorii din Mureș, Harghita, Covasna și Brașov. Radioul public mureșean este omniprezent on-air și on-line, live pe internet, la adresele: www.radiomures.ro, www.marosvasarhelyiradio.ro și www.radioneumarkt.ro.

Site-urile sale, reconstruite recent pe platforme moderne, alimentate permanent cu știri și evenimente, se bucură de un trafic lunar cumulat de 60.000 de vizite. În același timp, s-a dublat impactul postărilor pe paginile de Facebook la peste 20.000 de vizitatori și 7.000 de prieteni.

În privința audienței on-air, Radio Tg.Mureș este ascultat zilnic de peste 100.000 de persoane, conform Studiului de Audiență Radio, realizat de IMAS – Marketing și Sondaje SA și GfK România, pe întreg anul 2014. Radio Tg.Mureș – parte a corporației Radio România – are, pe zona sa de acoperire, o cotă de piață și o audiență evaluate la 7 % , cu o durată medie de ascultare zilnică de aproape 200 de minute. Aceste date reflectă aprecierea ascultătorilor față de emisiunile și programele difuzate.

 

Radio Tg-Mureș este regional, multicultural, online, este un serviciu public. Radio Tg-Mureș este credibil, are notorietate, are istorie și are o misiune. Are echipă.

Suntem aici, pentru dumneavoastră, cu știri, muzică bună, emisiuni cu suflet, proiecte cu minte și cu drag pentru adevăr.

Drept dovadă, în prag de primăvară, Radio Tg.Mureș pregătește fanilor săi două cadouri speciale, două mărțișoare.

Mai întâi, ne vizitează, în 4 martie, de la ora 18, poetul și publicistul Adrian Munteanu, om de radio și vechi prieten, pentru a-și lansa o antologie a celor 7 volume de sonete, publicate anterior și reunite sub generiul „Fluturele din fântână”. Întâlnirea cu publicul iese din tiparele obișnuite, pentru că autorul își propune să susțină, din sonetele alese, un recital, o demonstrație a capacităților poetice și interpretative în același timp. El va fi urmat de un dialog cu spectatorii și o sesiune de autografe. Apoi, în 11 martie, la ora 19, în cadrul proiectului „Seri de Jazz și Muzică clasică”, va avea loc un concert al interpreților Michael Acker și Toma Dimitriu. La sala de concerte a Radio Tg.-Mureș. Ambele evenimente sunt destinate publicului, sunt gratuite și vor fi transmise, în direct, pe undele radio și video, pe internet.

Și încă o surpriză: Teatrul Național din Tg.-Mureș dedică piesa Don Quijote, de sâmbătă, 28 februarie, de la ora 19.oo, ascultătorilor noștri. Mulțumim!

De aceea, putem spune fără teama de a greși că, la 57 de ani, radioul nostru se simte tânăr: Radio Tg.-Mureș înflorește…Radio Tg.- Mureș dăruiește…Radio Tg.- Mureș vă iubește!

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
17,6
Nori împrăștiați
Umiditate:56 %
Vint:6,26 m/s
Tue
15
Wed
17
Thu
19
Fri
20
Sat
14
Arhivă Radio Chișinău