Radio România sărbătorește 95 de ani de emisie neîntreruptă

  • 01 Noiembrie 2023 07:59
Radio România sărbătorește 95 de ani de emisie neîntreruptă

Radio România sărbătorește, astăzi, 1 noiembrie, 95 de ani de emisie neîntreruptă. Postul public de radio rămâne reper de credibilitate pentru ascultători, iar faptul că peste 3 milioane de români aleg zilnic Radio România, confirmă acest lucru, transmite Radio Chișinău.

Astăzi, de la ora 17.00 toate posturile Societății Române de Radiodifuziune, inclusiv Radio România Chișinău, vor marca împreună sărbătoarea sub semnul: Noi suntem Radio România, împreună de 95 de ani.

De la aceeași oră, la Sala Radio va avea loc Gala Radio România care va onora cu exactitate momentul primei transmisii a Societății Române de Radiodifuziune.

La 95 de ani de când a fost trimis în eter apelul "Alo, alo, aici Radio București, România", postul public de radio se bucură de aceeași încredere în rândul ascultătorilor, a spus în mesajul său de felicitare, directorul Media al Uniunii Europene de Radio și Televiziune, Jean Philip De Tender.

În semn de recunoaștere a rolului determinant pe care radioul îl are în istoria României, Parlamentul de la București a decis în decembrie 2019, instituirea zilei de 1 noiembrie ca Zi Națională a Radioului.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnalul de prânz București
Meteo Chișinău
21,24
Cer senin
Umiditate:46 %
Vint:6,69 m/s
Tue
18
Wed
14
Thu
15
Fri
13
Sat
13
Arhivă Radio Chișinău