Radio România, felicitat de Traian Băsescu și Victor Ponta

  • 03 Noiembrie 2013 11:51
Radio România, felicitat de Traian Băsescu și Victor Ponta

Radioul Public a împlinit azi 85 de ani, prilej pentru ca lideri politici să felicite instituția pentru istoria și misiunea sa.

De-a lungul timpului, SRR a fost un etalon al profesionalismului și echidistanței pe piața mass-media din România - consideră Traian Băsescu.

Acesta a transmis astăzi, cu ocazia aniversării a 85 de ani de la înființării Societății Române de Radio următorul mesaj: 

"Sunt bucuros să felicit SRR în această zi aniversară, împlinirea a 85 de ani de la difuzarea primei emisiuni a serviciului public de radio, pentru profundul devotament de care au dat dovadă jurnaliștii săi și personalul tehnic în promovarea valorilor spiritualității românești.  De-a lungul timpului, SRR a fost un etalon al profesionalismului și echidistanței pe piața mass-media din țara noastră, o instituție care și-a construit un prestigiu din a informa corect și obiectiv și din a promova cultura românească. SRR reprezintă pentru români vocea care a legat generațiile și un simbol al continuității, indiferent de contextul social și politic. Doresc să adresez mulțumiri în numele meu și al poporului român tuturor celor care de-a lungul acestor 85 de ani de existență au contribuit cu atâta dăruire la consolidarea imaginii Radioului Public, devenind astfel un nume de referință al presei din țara noastră și nu numai. Consider că fundamentul acestei performanțe a SRR îl reprezintă angajații săi, care, prin munca lor bine făcută, au reușit să intre în casele românilor și în sufletele lor, timp de 85 de ani. Mulți ani înainte!"

Și premierul României, Victor Ponta a felicitat postul nostru de radio cu această ocazie. El consideră că Radio România este o instituție de cultură care face parte din istoria României și care a contribuit mereu la informarea societății românești.

 „Vreau să remarc că Radio România este sursa cea mai credibilă de știri și informații din țară și mă bucur că această credibilitate a fost păstrată și chiar crescută în ultima perioadă, dar este și un model de succes al unui serviciu public, prin faptul că este lider de audiență și o instituție stabilă din punct de vedere financiar. Mai vreau să subliniez și o realitate de necontestat și importantă pentru noi toți și anume faptul că de doi ani Radio România face eforturi deosebite pentru a difuza informație și cultură, dincolo de Prut, prin Radio Chișinău, eforturi pe care le salut și pe care le consider necesare în viitor și în alte zone în care există și se vorbește limba română și există populație românească. Vreau să felicit Radio România cu ocazia celor 85 de ani de existență, ca element de continuitate, stabilitate și performanță în mass-media românești și în peisajul radiofonic european și să vă urez tuturor celor care lucrați la Radio România, care reprezentați această instituție importantă, mult succes în continuare!”

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
21,24
Cer senin
Umiditate:52 %
Vint:4,12 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
14
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău