Radio Chișinău, parte a Radio România, va putea utiliza în următorii 10 ani toponimicul Chișinău

  • 14 Iunie 2022 13:58
Radio Chișinău, parte a Radio România, va putea utiliza în următorii 10 ani toponimicul Chișinău

Radio Chișinău, parte a Radio România, va putea utiliza în denumirea sa toponimicul Chișinău în următorii 10 ani. Deciza a fost luată astăzi de către Consiliul Municipal Chișinău, după ce, anterior, același consiliu îi refuzase acest drept.

Decizia a fost luată astăzi de către Consiliul Municipal Chișinău, cu 26 de voturi din totalul de 51. Pentru această decizie au votat 10 consilieri din Platforma DA, 5 din Partidul Acțiune și Solidaritate, 3 din Partidul Liberal, câte unul din Partidul Unității Naționale și din Partidul Democrat. De asemenea, „pentru” au votat 4 consilieri neafiliați și 2 din Partidul Socialiștilor. Împotrivă s-au pronunțat 14 consilieri PSRM. Consilierii Partidului Șor și cel comunist nu au fost prezenți la ședință.

Cei care au votat împotrivă au spus că nu vor ca un post de radio ce aparține statului român să poarte denumirea de Radio Chișinău.

Decizia de astăzi a Consiliului survine unei alte decizii recente a aceluiași Consiliu Municipal, care îi refuzase postului Radio Chișinău dreptul de a folosi toponimicul Chișinău în denumirea sa. Atunci, decizia respectivă fusese votată, pe lângă consilierii socialiști, și de către cei din Partidul Șor și Partidul Comuniștilor.

Legislația în vigoare prevede că, pentru a putea utiliza toponimicul Chișinău, societățile comerciale au nevoie de acceptul Consiliului Municipal. 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colecția de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
8,85
Cer senin
Umiditate:75 %
Vint:0,51 m/s
Sat
15
Sun
15
Mon
17
Tue
16
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău