Radio Chișinău este printre cei cinci finaliști ai concursului Premiului Național de Etică și Deontologie jurnalistică, ediția 2019

  • 30 Octombrie 2019 08:18
Radio Chișinău este printre cei cinci finaliști ai concursului Premiului Național de Etică și Deontologie jurnalistică, ediția 2019

Consiliul de Presă a desemnat finaliștii concursului Premiului Național de Etică și Deontologie jurnalistică, ediția 2019. În finala concursului au ajuns cinci dintre cele 20 de instituții mass-media nominalizate. Câștigătorul va fi anunțat la Forumul Mass-Media 2019, care va avea loc între 4 și 5 noiembrie la Chișinău, transmite IPN cu referire la un comunicat de presă al Consiliului de Presă.

Potrivit comunicatului, finaliștii concursului au fost selectați după o procedură de vot din mai multe etape, în cadrul cărora au votat publicul, experții și membrii Consiliului de Presă.

Astfel, în perioada 6 septembrie – 15 octombrie 2019, consumatorii de produse mediatice au avut posibilitatea să voteze pe site-ul www.mediaforum.md pentru cele 20 instituții mass-media, care au fost propuse pentru Premiul Național de Etică și Deontologie jurnalistică 2019. Ulterior, comportamentul profesional al acestora a fost apreciat de un grup de experți și de către membrii Consiliului de Presă. Prin totalizarea cumulativă a punctajului oferit candidaților de către public, pe de o parte, și de către experți și membrii Consiliului de Presă, pe de altă parte, au fost stabilite cinci redacții cel mai bine apreciate în ambele topuri. Este vorba de portalul moldova.org; portalul newsmaker.md; Radio Chișinău; RISE Moldova și TV8. Conform Regulamentului concursului, la totalizarea cumulativă a punctajului oferit candidaților, 75% îl constituie votul comun al experților și membrilor Consiliului de Presă, iar 25% - votul publicului.

În cadrul unei ședințe speciale închise, Consiliul de Presă va decide care din aceste cinci instituții mass-media finaliste va primi Premiul Național de Etică și Deontologie jurnalistică 2019. În calitate de organizator al concursului, Consiliul de Presă își rezervă dreptul de a nu desemna un câștigător, dacă va considera că în anul curent nu există instituții media demne de acest premiu.

Premiul Național de Etică și Deontologie jurnalistică a fost instituit de către Consiliul de Presă din Republica Moldova în anul 2015 și este acordat anual în scopul promovării principiilor etice și deontologice și în semn de recunoaștere a meritelor instituțiilor mass-media în acest domeniu.

În 2015, Premiul a fost înmânat Biroului din Chișinău al postului Radio Europa Liberă, în 2016 – portalului Anticoruptie.md, în 2017 – săptămânalului Ziarul de Gardă, iar în 2018 – ziarului SP din Bălți. Premiul este oferit cu sprijinul Programului Mass-Media al Fundației Soros-Moldova.

 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnalul de prânz București
Meteo Chișinău
38,24
Cer senin
Umiditate:28 %
Vint:2,57 m/s
Thu
34
Fri
29
Sat
26
Sun
24
Mon
25
Arhivă Radio Chișinău