Radarul care se montează în 15 minute, expus la București în cadrul expoziției BSDA

  • 17 Mai 2018 15:42
Radarul care se montează în 15 minute, expus la București în cadrul expoziției BSDA

Compania franceză Thales, lider mondial în domeniul radarelor tactice, și-a prezentant, joi, cel mai versatil radar, Ground Master 200, care se poate monta în aproximativ 15 minute.

Radarul Ground Master 200 este format dintr-o singură unitate, fiind montat pe un camion, ceea ce-l face deosebit de ușor de transportat, având o rază de acțiune de aproximativ 250 de kilometri, potrivit reprezentanților Thales în România.

„Ground Master poate fi intergrat foarte ușor în sistemul de apărare antiaeriană al unei țări și este ideal pentru operațiuni comune, fiind calificat pe deplin de către Forțele Aeriene ale Franței pentru sistemul NATO. Pentru supravegherea aeriană și terestră GM 200 oferă și detectare excelentă de la altitudini foarte joase, la mare altitudine”, explică reprezentanții companiei franceze.

Aceștia mai precizează faptul că GM răspunde, prin dotările sale, cerințelor operaționale ale Forțeleor Armae Române, mai ales în contextul politicii de înzestrare a armatei române, prin care statul român acordă 2% din PIB.

La nivel global, Thales a raportat pentru 2017 o cifră de afaceri uriașă, de peste 15 miliarde de euro.

În perioada 16-18 mai, la complexul expozițional ROMAERO, se desfășoară a șaptea ediție a Expoziției Internaționale dedicată Industriei Aeronautice, Apărării, Securității Naționale, Securității Cibernetice și Securității Private (BSDA), care reunește peste 200 de firme din 24 de țări.

În cadrul expoziției a fost lansat, joi, și Monitorul Apărării, care aparține trustului MEDIAFAX. Monitorul Apărării și Securității este o publicație on-line (www.monitorulapararii.ro), care reunește informații, monitorizări și analize din domeniile apărării, ordinii publice și securității naționale și internaționale.

Sursa: go4it

 

 
Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnal București
Meteo Chișinău
8,29
Cer fragmentat
Umiditate:88 %
Vint:5,14 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
16
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău