Radar rusesc cu rază lungă de acțiune, distrus de forțele ucrainene

  • 16 Aprilie 14:08
Radar rusesc cu rază lungă de acțiune, distrus de forțele ucrainene

Armata ucraineană a lovit un radar rusesc cu rază lungă de acțiune situat în regiunea Briansk a Federației Ruse, informează presa de la Kiev.

Radarul respectiv controla spațiul aerian pe o rază de 700 de kilometri în interiorul Ucrainei.

RBC precizează că Forțele de Apărare ucrainene au distrus sistemul rusesc modernizat Nebo-U, care i-a ajutat pe ruși să identifice armele ucrainene și au sprijinit bombardierele care atacă granița Ucrainei cu bombe aeriene ghidate. Un astfel de radar costă 100 de milioane de dolari, iar ucrainenii l-au lovit cu ajutorul a șapte drone kamikaze.

Sursele RBC au confirmat că sistemul Nebo-U nu mai este operațional și, probabil, "s-a transformat într-o strecurătoare". Ca urmare a atacului ucrainean asupra acestui radar, rușii au acum o capacitate mai mică de a detecta ținte aeriene de-a lungul graniței de nord a Ucrainei. Astfel, trupele ucrainene vor efectua mai ușor misiuni de recunoaștere, vor putea lansa drone și, totodată, vor folosi mai ușor aviația în această zonă.

Sursele RBC au mai declarat că acesta este al doilea sistem Nebo-U distrus de Direcția Principală 13 de Contrainformații Militare a Serviciului de Securitate al Ucrainei. Primul a fost distrus în regiunea rusă Belgorod. De asemenea, recent, ucrainenii au distrus un radar Kasta-2E2, lângă Berdiansk, oraș aflat sub ocupație rusă.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
22,24
Cer senin
Umiditate:35 %
Vint:7,2 m/s
Wed
15
Thu
17
Fri
18
Sat
17
Sun
16
Arhivă Radio Chișinău