Rada Supremă de la Kiev a adoptat un proiect de lege ce vizează oligarhii

  • 23 Septembrie 16:38
Rada Supremă de la Kiev a adoptat un proiect de lege ce vizează oligarhii

Rada Supremă a adoptat proiectul prezidențial de lege privind prevenirea amenințărilor la adresa securității naționale asociate cu influența oligarhilor. În favoarea documentului au votat 279 de deputați, necesarul pentru adoptare fiind de 226.

Rada Supremă a adoptat proiectul prezențial de lege privind prevenirea amenințărilor la adresa securității naționale asociate cu Proiectul de lege propune crearea unui registru al persoanelor cu o putere economică sau politică semnificativă în viața publică (oligarhi), stabilirea procedurii de includere a acestor persoane în registru și a consecințelor unei astfel de includeri și introducerea unei declarații pentru oficialii publici privind contactele cu persoanele incluse în acest registru.

Proiectul de lege definește oligarhul ca fiind persoana care are o influență semnificativă în viața economică și politică a țării și care controlează principalele segmente ale spațiului media. Acestora li se interzice să contribuie la sprijinirea partidelor politice și să devină cumpărători în așa-numitul mare proces de privatizare. Documentul reglementează, de asemenea, ordinea întâlnirilor și a altor relații ale reprezentanții autorităților cu persoanele care dețin active semnificative și prevede depunerea unei declarații despre astfel de contacte cu persoanele incluse în registru.

Documentul are o perioadă de valabilitate limitată de zece ani. Acesta este menit a fi primul pas către eliminarea sistemului oligarhic din Ucraina, așa cum a anunțat anterior biroul președintelui ucrainean. Pe baza acestuia se intenționează dezvoltarea unor legi antimonopol, o lege privind lobby-ul și alte acte normativ-juridice care să reformateze relațiile economice și sociale din țară.

Sursa: RADOR

Tags

Alte Noutati

LIVE: Cadre sonore cu Andrei Mîțu
Meteo Chișinău
7,24
Cer acoperit de nori
Umiditate:61 %
Vint:2,57 m/s
Tue
8
Wed
9
Thu
9
Fri
11
Sat
12

Curs oficial BNM 25 Octombrie 2021

MDL RATĂ TREND
EUR 20.3353 0.0200
USD 17.4725 0.0202
RON 4.1113 0.0049
UAH 0.6648 0.0008
RUB 0.2490 0.0036
Arhivă Radio Chișinău