Rachete lansate în Kabul în momentul în care președintele Ghani rostea un discurs pentru începerea unei sărbători

  • 21 August 2018 10:35
Rachete lansate în Kabul în momentul în care președintele Ghani rostea un discurs pentru începerea unei sărbători

Numeroase rachete au fost trase asupra capitalei afgane Kabul și lupte aveau loc azi dimineață în oraș, relatează AFP, citată de Agerpres.

Mai multe explozii au fost auzite în cartierul diplomatic din capitala afgană Kabul, au afirmat martori și un oficial al forțelor de securitate, relatează Reuters. Sursa citată a afirmat că exploziile au fost provocate de rachete trase din afara orașului, iar unele au căzut lângă palatul prezidențial, în jurul clădirilor ambasadelor și ale guvernului.

Cel puțin zece rachete au căzut în capitală, a constatat un jurnalist AFP. Un alt reporter a văzut elicoptere militare care trăgeau în apropierea unei moschei în partea veche a orașului Kabul, precum și o puternică prezență a forțelor de securitate în apropierea stadionului din capitală.

'Un grup de teroriști a preluat controlul asupra unei clădiri din Reka Khana (orașul vechi) și a tras câteva rachete în direcția Kabulului', a declarat un purtător de cuvânt al Ministerului de Interne, Najib Danish, pentru AFP.

'Două persoane au fost rănite. Forțele de securitate luptă împotriva teroriștilor', a adăugat el.

Rachetele au fost lansate în momentul în care a fost președintele Ashraf Ghani rostea un discurs pentru a marca începerea sărbătorii musulmane Eid.

Incidentul are loc la două zile după anunțul făcut de președintele Ghani privind un armistițiu de trei luni cu talibanii începând de luni, cu condiția ca aceștia să întrerupă lupta, după un recent val de violențe în țară. Doi comandanți ai talibanilor au afirmat însă că insurgenții ar fi respins acordul de încetare a focului și au afirmat că vor continua atacurile împotriva guvernului și a aliaților săi occidentali.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
23,29
Nori împrăștiați
Umiditate:52 %
Vint:3,6 m/s
Thu
17
Fri
11
Sat
12
Sun
15
Mon
15
Arhivă Radio Chișinău