R. Moldova va participa la Mecanismul de Protecție Civilă al Uniunii Europene

  • 24 Noiembrie 2023 14:10
R. Moldova va participa la Mecanismul de Protecție Civilă al Uniunii Europene

Parlamentul a ratificat Acordul dintre Republica Moldova și Uniunea Europeană privind participarea țării noastre la Mecanismul de Protecție Civilă al UE, relatează Radio Chișinău.

Acordul va facilita coordonarea în domeniul protecției civile între Rep. Moldova și statele membre UE, cu scopul de a îmbunătăți eficiența sistemelor de prevenire, de pregătire și de reacție la dezastrele naturale și cele provocate de om.

Această decizie va crește nivelul securității Rep. Moldova și siguranței populației, a menționat secretara de Stat în cadrul Ministerului Afacerilor Interne, Jana Costachi.

„Scopul acordului constă în participarea și stabilirea contribuției Rep. Moldova la mecanismul de Protecție Civilă al UE alături de cele 27 state membre ale UE și altele 10, printre care Rep. Moldova. Astfel, pompierii și salvatorii moldoveni se alătură celei mai puternice rețele internaționale de cooperare în domeniul prevenirii și pregătirii răspunsului la dezastre naturale precum și gestionarea crizelor, ce are drept scop creșterea securității și siguranței populației, precum și a mediului ambiant”, a declarat Jana Costachi.

Acordul privind participarea Republicii Moldova la Mecanismul de Protecție Civilă al Uniunii Europene a fost semnat la 29 septembrie 2023 și va fi aplicat din anul 2024.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
9,96
Cer senin
Umiditate:83 %
Vint:1,03 m/s
Fri
13
Sat
15
Sun
13
Mon
13
Tue
13
Arhivă Radio Chișinău