R. Moldova va beneficia de un grant în valoare de 3,105 milioane de dolari în cadrul Proiectului ”Agricultura Competitivă în Moldova”

  • 09 Iunie 2022 12:42
R. Moldova va beneficia de un grant în valoare de 3,105 milioane de dolari în cadrul Proiectului ”Agricultura Competitivă în Moldova”

R. Moldova va beneficia de un grant în valoare de 3,105 milioane de dolari în cadrul Proiectului ”Agricultura Competitivă în Moldova”.

Ratificarea Acordului de grant dintre Guvernul Republicii Moldova și Banca Internațională pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BIRD) a fost votată astăzi în prima lectură, în cadrul ședinței plenare a Parlamentului.

Banii vor fi utilizați pentru atenuarea degradării terenurilor și creșterea productivității agricole. Cea de-a patra finanțare din cadrul Proiectului ”Agricultura Competitivă în Moldova” are mai multe componente: fortificarea capacităților Ministerului Agriculturii și Industriei Alimentare și Ministerului Mediului, granturi pentru fermieri și suport pentru reabilitarea fâșiilor forestiere de protecție.

Acordul de grant va fi implementat până la sfârșitul anului 2024. PROIECTUL de ratificare a acestuia urmează a fi votat în ce de-a doua lectură.   

Tot în cadrul ședinței plenare de astăzi, deputații au votat, în prima lectură, proiectele de ratificare a două amendamente la Acordul de finanțare dintre Republica Moldova și Asociația Internațională pentru Dezvoltare. Acestea prevăd anularea construcției Punctului de Inspecții la Frontieră Otaci/Unguri. Banii vor fi realocați pentru îmbunătățirea tehnică a laboratoarelor de siguranță a alimentelor din Chișinău și din oficiile teritoriale.  

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
21,63
Cer senin
Umiditate:83 %
Vint:1,54 m/s
Thu
22
Fri
22
Sat
25
Sun
29
Mon
28
Arhivă Radio Chișinău