R. Moldova va beneficia de circa 25 de milioane de euro, sub formă de credit, pentru implementarea procesului de imunizare împotriva infecției COVID-19

  • 16 Septembrie 2021 10:20
R. Moldova va beneficia de circa 25 de milioane de euro, sub formă de credit, pentru implementarea procesului de imunizare împotriva infecției COVID-19

Republica Moldova va beneficia de finanțare adițională, în sumă de 24,8 milioane de euro, sub formă de credit, pentru implementarea procesului de imunizare împotriva infecției COVID-19, la nivel național. În acest scop, Guvernul a aprobat ratificarea Acordului de finanțare dintre Republica Moldova și Asociația Internațională pentru Dezvoltare privind Proiectul „Răspuns de Urgență la COVID-19 – finanțare adițională”.

Mijloacele bănești vor fi folosite pentru achiziționarea vaccinurilor, investiții în sistemele lanțului frigorific, dezvoltarea sistemelor informaționale în sănătate, gestionarea deșeurilor medicale, precum și acordarea de asistență tehnică destinată fortificării capacităților de implementare a procesului de imunizare, anunță Guvernul.
 
Republica Moldova va putea achiziționa vaccinurile din diferite surse, inclusiv direct de la producători sau prin intermediul platformei COVAX și din alte state ce dispun de stocuri suplimentare de vaccinuri, ținând cont de raportul calitate-preț, standardele de reglementare, capacitatea sistemului național de imunizare, precum și de durata de livrare, se mai arată în comunicat.
 
Acordul de finanțare cu AID privind implementarea Proiectului „Răspuns de urgență la COVID-19-finanțare adițională” a fost semnat de către Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu la data de 9 august 2021. Termenul de implementare a Acordului este până la data de 30 aprilie 2023.
Tags

Alte Noutati

LIVE: De la ABC la BAC
Meteo Chișinău
15,24
Cer senin
Umiditate:38 %
Vint:5,14 m/s
Sun
9
Mon
9
Tue
10
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău