R. Moldova va accesa fonduri de sute de milioane de Euro până în 2027

  • 30 Noiembrie 2023 16:23
R. Moldova va accesa fonduri de sute de milioane de Euro până în 2027

R. Moldova va accesa fonduri de 50 de milioane de euro pentru următorul an și alte 600 de milioane de euro pentru următorii patru ani, până în 2027, sprijin financiar din partea Uniunii Europene, a declarat, la încheierea vizitei delegației la Chișinău, europarlamentarul Siegfried Mureșan, informează Radio Chișinău. Copreședintele din partea Parlamentului European, în Comitetul Parlamentar de Asociere Republica Moldova – Uniunea Europeană a mai declarat că R. Moldova îndeplinește toate criteriile necesare pentru a putea începe negocierile.

În cadrul unei conferințe de presă, vicepreședintele Parlamentului de la Chișinău Mihai Popșoi, copreședinte al Comitetului Parlamentar de Asociere Republica Moldova – Uniunea Europeană, și-a exprimat speranța că eforturile pe care le-a depus R. Moldova în ultimele luni pentru realizarea celor 9 recomandări ale Comisiei Europene să fie răsplătite în cadrul summitului  liderilor europeni din decembrie.

„Vom depune eforturi, în continuare, pentru a îndreptăți așteptările cetățenilor care își doresc și merită să fie parte a marei familii europene, să aibă parte de pacea și stabilitatea, democrația și comfortul de viață pe care-l oferă Uniunea Europeană”, a mai declarat Mihai Popșoi.

R. Moldova îndeplinește toate criteriile necesare pentru a putea începe negocierile, a subliniat europarlamentarul Siegfried Mureșan. Cele 9 recomandari de reforme propuse de Comisia  Europeană anul trecut au fost implementate în măsura în care

„În ultimul an, R. Moldova a confirmat speranța pe care Uniunea Europeană a pus-o în ea, când a oferit statutul de stat candidat. Reformele au fost implementate într-un ritm bun și s-au înregistrat progrese semnificative în domenii în care ani de zile s-a stagnat, în special domeniul justiției, reforma sistemului judecătoresc și combaterea corupției”, a declarat europarlamentarul Siegfried Mureșan.

Delegația Parlamentului European la Comitetul Parlamentar de Asociere R. Moldova – Uniunea Europeană a efectuat o vizită la Chișinău, pe 29 și 30 noiembrie, pentru a discuta parcursul european și reformele realizate de R. Moldova.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Cadre sonore cu Andrei Mîțu
Meteo Chișinău
25,24
Cer senin
Umiditate:33 %
Vint:4,63 m/s
Wed
19
Thu
19
Fri
20
Sat
19
Sun
17
Arhivă Radio Chișinău