R. Moldova răspunde amenințărilor războiului hibrid. Concepția de comunicare strategică și contracarare a dezinformării pentru anii 2024-2028, adoptată de Parlament

  • 22 Decembrie 2023 13:05
R. Moldova răspunde amenințărilor războiului hibrid. Concepția de comunicare strategică și contracarare a dezinformării pentru anii 2024-2028, adoptată de Parlament

Concepția de comunicare strategică și contracarare a dezinformării, a acțiunilor de manipulare a informației și a ingerințelor străine pentru anii 2024-2028 a fost adoptată de Parlament, prin votul a 56 de deputați, menționează Direcția comunicare și relații publice a Parlamentului Republicii Moldova.

Concepția a fost elaborată de Centrul pentru Comunicare Strategică și Combatere a Dezinformării. Documentul reprezintă viziunea cu caracter programatic asupra modului în care comunicarea strategică și contracararea dezinformării, a acțiunilor de manipulare a informației și ingerințelor străine vor contribui la îndeplinirea misiunii Centrului pentru Comunicare Strategică și Combatere a Dezinformării pe parcursul perioadei 2024-2028.

În document sunt definite interesele naționale, amenințările, riscurile, vulnerabilitățile și direcțiile de acțiune cu scopul asigurării securității și rezilienței naționale. Concepția este aliniată viziunii de guvernare democratică, generatoare de stabilitate, securitate și prosperitate a Republicii Moldova, precum și la demersurile de integrare europeană. Totodată, comunicarea strategică și acțiunile de contracarare a dezinformării, a acțiunilor de manipulare a informației și ingerințelor străine se axează pe mai mulți piloni centrali: integrarea europeană, coeziunea socială, reziliența economică, consolidarea sectorului de apărare și întărirea securității naționale în context național.

Tot la ședința plenară de astăzi a fost votat proiectul de hotărâre privind structura Centrului de Comunicare Strategică și Combatere a Dezinformării. Efectivul-limită al Centrului va fi de 20 de unități. Instituția va fi condusă de un director și un director adjunct.

Centrul pentru Comunicare Strategică și Combatere a Dezinformării, creat în acest an, are misiunea de a consolida cooperarea între instituții în lupta împotriva dezinformării, manipulării informațiilor și ingerințelor străine, care prezintă pericol sau pot prejudicia securitatea națională și periclita realizarea intereselor naționale. Instituția va implementa măsurile ce se impun pentru a asigura securitatea spațiului informațional și pentru a crește gradul de reziliență a societății în fața amenințărilor.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Arena Națională
Meteo Chișinău
17,74
Cer senin
Umiditate:41 %
Vint:2,57 m/s
Mon
15
Tue
15
Wed
15
Thu
17
Fri
18
Arhivă Radio Chișinău