R. Moldova, în topul celor 10 țări cu cea mai rapidă scădere a populației

  • 10 August 2018 12:28
R. Moldova, în topul celor 10 țări cu cea mai rapidă scădere a populației

R. Moldova se află în topul țărilor care se confruntă cu probleme demografice grave, se arată într-un studiu publicat de Business Insider.

Un loc special în acest studiu este dedicat crizei demografice din Bulgaria. Potrivit studiului, Bulgaria, cea mai săracă membră a Uniunii Europene, este țara cu cea mai rapidă scădere a populației și în curând numărul cetățenilor bulgari va fi comparabil cu cel de după încheierea celui de-al Doilea Război Mondial, considerat devastator. Într-un singur deceniu, populația Bulgariei a scăzut cu peste 400.000 de persoane. Se așteaptă ca Bulgaria să aibă o populație de doar 5,4 milioane de persoane în 2050, nu numai din cauza fertilității reduse, ci și din cauza emigrației.

Sursa scrie că este deosebit de curios faptul că cele zece țări cu cea mai rapidă scădere a populației din lume se află în Europa, majoritatea fiind membre ale UE. În acest clasament negativ, în afară de Bulgaria, se mai află Letonia, Ucraina, Croația, România, Republica Moldova, Lituania, Polonia, Serbia și Ungaria. În mod surprinzător, însă, probleme demografice majore au și unele dintre cele mai populate țări din lume - SUA, Japonia, Coreea de Sud, Spania, Italia, Regatul Unit. Majoritatea acestor țări reușesc să compenseze scăderea natalității prin primirea de imigranți. 

Sursa: Rador

Tags

Alte Noutati

LIVE: La minut
Meteo Chișinău
9,4
Cer fragmentat
Umiditate:99 %
Vint:3,09 m/s
Fri
9
Sat
10
Sun
9
Mon
8
Tue
12
Arhivă Radio Chișinău