R. Moldova în atenția Parlamentului European (LIVE)

  • 16 Noiembrie 2015 19:10
R. Moldova în atenția Parlamentului European (LIVE)

Situația politică din Republica Moldova este discutată luni, 16 noiembrie, în Comisia afaceri externe a Parlamentului European.

La întrunire participă și președintele Parlamentului de la Chișinău Andrian Candu, aflat într-o vizită oficială de două zile la Bruxelles.  Oficialul urmează să aibă un schimb de opinii cu membrii Comisiei și ai Comitetului parlamentar de asociere Uniunea Europeană – Republica Moldova cu privire la situația politică de la Chișinău.

Președintele Parlamentului Andrian Candu a avut astăzi o întrevedere cu Raportorul Parlamentului European pentru Republica Moldova, Petras Auštrevičius, în cadrul primei sale vizite oficiale la Bruxelles în calitate de Speaker.

Potrivit unui comunicat al Parlamentului, Andrian Candu a dat asigurări că Republica Moldova rămâne în continuare ferm angajată pe calea reformelor și a integrării europene. Președintele Parlamentului a subliniat că prioritățile autorităților de la Chișinău țin de asanarea sectorului financiar-bancar, reforma justiției și lupta cu corupția, consolidarea securității energetice și îmbunătățirea condițiilor de business în țara noastră.

Un subiect aparte al discuțiilor a vizat criza din sectorul financiar-bancar și stabilizarea macroeconomică.

La rândul său, Petras Auštrevičius a atenționat că Uniunea Europeană urmărește îndeaproape și cu atenție evenimentele din Republica Moldova. Oficialul european a îndemnat clasa politică de la Chișinău să acționeze cu determinare pentru deblocarea situației interne. „Uniunea Europeană rămâne un partener angajat și de lungă durată pentru Republica Moldova care, odată ce și-a asumat calea integrării europene, trebuie să urgenteze reformele, astfel încât să beneficieze pe deplin de avantajele Acordului de Asociere”, a afirmat Petras Auštrevičius.

Andrian Candu va avea întâlniri cu mai mulți înalți oficiali europeni. Vizita Președintelui Parlamentului în capitala Uniunii Europene are loc în contextul împlinirii unui an de la ratificarea de către Parlamentul European a Acordului de Asociere al Republicii Moldova cu UE.

Întrunirea poate fi urmărită live aici.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnalul de seară București
Meteo Chișinău
23,29
Câțiva nori
Umiditate:44 %
Vint:6,17 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
14
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău