R. Moldova ar putea începe să stocheze gaze pentru iarna următoare. Andrei Spînu: „Este de importanță strategică pentru țara noastră”

  • 23 Martie 2022 17:59
R. Moldova ar putea începe să stocheze gaze pentru iarna următoare. Andrei Spînu: „Este de importanță strategică pentru țara noastră”

Din această vară Republica Moldova ar putea începe să stocheze gaze pentru iarna următoare. Un proiect de lege care reglementează acest proces a fost aprobat, astăzi, de către Guvern. Este vorba despre o capacitate de 300-400 de milioane de metri cubi de gaze care vor fi stocați în depozitele din România.

Aceasta va fi o premieră pentru Rep. Moldova, „și în noul context geopolitic, este de o importanță strategică pentru țara noastră”, a declarat vicepremierul Andrei Spânu.

”Încă din toamnă avem o înțelegere cu Guvernul  României, inclusiv în Memorandumul semnat la ședința comună de guverne, acel acord pe domeniul suportului energetic. Nu este nevoie să se construiască alte depozite decât cele existente în România. Or capacitatea de stocare care există la moment pe teritoriul României este suficientă pentru a face aceste stocuri. Conform proiectului de lege țintim două luni de iarnă. Între 300 și 400 de milioane de metri cubi. Evident, cantitatea pe care o vom cumpăra în această vară depinde foarte mult și de prețurile pe care le vom avea pe piețe la gaze”.

 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colecția de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
6,63
Nori împrăștiați
Umiditate:90 %
Vint:3,6 m/s
Sun
6
Mon
9
Tue
12
Wed
15
Thu
12
Arhivă Radio Chișinău