PVE trece în opoziție: Problemele ecologice încep să iasă la suprafață, chiar dacă guvernările precedente le-au ascuns sub preș

  • 05 Septembrie 2019 08:37
PVE trece în opoziție: Problemele ecologice încep să iasă la suprafață, chiar dacă guvernările precedente le-au ascuns sub preș

Partidul Verde Ecologist (PVE) își anunță oficial trecerea în opoziție față de actuala alianță de guvernare și susține că va furniza neîntrerupt societății și partenerilor verzi europeni, inclusiv europarlamentarilor, informații obiective despre atitudinile anti-ecologice ale guvernanților moldoveni. Într-o scrisoare furnizată presei, verzii ecologiști spun că au luat această decizie dat fiind ignorarea totală a domeniului protecției mediului de către actuala guvernare, transmite IPN.

Partidul face apel către prim-ministra Maia Sandu, să „nu-și mai bată joc de natura Moldovei ascunzându-se după standarde europene”. PVE mai cere și încetarea  mimării concursurilor pentru ocuparea de funții în sector.

„Ne apropiem de suta de zile de la investirea noului Guvern, dar stilul de lucru pe care l-ați imprimat Cabinetului de Miniștri denotă clar că nimic nu se va schimba esențial, că una spuneți și alta faceți. Tot ce ne-ați asigurat în privința instaurării unul model european de guvernare nu are nicio acoperire în fapte și în viziune”, se arată în scrisoare.

PVE declară că situația creată în capitală e un semn grăitor că problemele ecologice încep să iasă la suprafață, „chiar dacă guvernările precedente le-au ascuns sub preș”. Potrivit PVE, nu s-a făcut nici cea mai mică încercare de a consolida un domeniu prioritar pentru toată Europa și lumea civilizată – protecția mediului înconjurător.

„Nu credem că știți că cele mai multe restanțe la Acordul de Asociere Republica Moldova – UE sunt legate de capitolele 16-17, de cerințele Directivelor UE față de respectarea standardelor de mediu. Cu cine veți armoniza legislația ecologică, cu cine, în general, doriți să obțineți rezultate pentru a avea ape curate, soluri fertile, alimente sănătoase, păduri nemăcelărite?”, se întreabă PVE.

Potrivit documentului, Partidul Verde Ecologist este parte a familiei europene a verzilor, care deține 74 de mandate în Parlamentul European.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Dor de Izvor cu Maria Mocanu
Meteo Chișinău
5,52
Cer senin
Umiditate:86 %
Vint:1,54 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
9
Tue
12
Wed
15
Arhivă Radio Chișinău