Putin vrea ca trupele ruse din Ucraina să primească echipamentul „cel mai modern, comod și eficient''

  • 26 Octombrie 2022 11:20
Putin vrea ca trupele ruse din Ucraina să primească echipamentul „cel mai modern, comod și eficient''

Într-o reuniune a consiliului de coordonare a guvernului care a abordat nevoile armatei ruse, președintele rus Vladimir Putin a cerut marți să li se garanteze trupelor ruse care luptă în Ucraina, țară vecină pe care Moscova a invadat-o la 24 februarie, accesul la echipamentul ''cel mai modern, comod și eficient'', transmite EFE.

„Nu doar că trebuie să garantăm echipamentul utilizat în operațiunea militară specială (...) ci acesta trebuie să fie modern, comod și eficient'', a insistat Putin la reuniune.

Putin a cerut să se reducă birocrația care provoacă întârzieri în aprovizionarea cu echipamente a trupelor ruse care luptă în Ucraina.

„A fost creată cine știe în ce vremuri și în condiții complet diferite. De aceea atrag atenția: regulile sunt reguli, dar haideți să le schimbăm sau să le modificăm rapid (...), uitându-ne la situația reală, la nevoile reale'', a insistat șeful statului rus.

Scopul demersului făcut de Putin este de a reduce la minimum greșelile descoperite în timpul procesului de mobilizare parțială care a generat numeroase plângeri, nu doar din cauza convocării eronate a unor persoane care nu îndeplineau criteriile de mobilizare, dar și a echipamentelor puse la dispoziția persoanelor mobilizate. Potrivit unor informații difuzate de presa rusă, s-au înregistrat situații în care militarii au primit puști ruginite, veste antiglonț de proastă calitate sau căști din timpul celui de-al doilea Război Mondial.

În plus, au existat denunțuri potrivit cărora, în multe cazuri, centrele de recrutare le cereau persoanelor încorporate să vină cu echipament de acasă, în principal saci de dormit și truse de prim ajutor.

În acest sens, Putin le-a cerut membrilor consiliului, condus de premierul Mihail Mișustin, să elaboreze ''un plan de lucru precis și concret'' pentru depășirea acestor probleme.

Totodată, liderul de la Kremlin a cerut creșterea numărului de companii care produc echipamente pentru armată și a apreciat că acestea trebuie să primească un ''feedback direct'' din partea militarilor cu privire la eficiența produselor lor.

„Și dumneavoastră trebuie să primiți informații de la prima mână. Știu că unii dintre dumneavoastră o faceți deja, vă cer să continuați și să extindeți această practică'', a insistat Putin, invitându-i pe membrii consiliului ''să nu se ascundă în spatele formalităților''.

La rândul său, Mișustin a cerut ''creșterea la scară mare a producției de bunuri pentru întregul echipament al persoanelor încorporate'' și a subliniat importanța ''de a implica toate capacitățile industriei ușoare, inclusiv micile companii regionale'', transmite Agerpres.

Potrivit premierului rus, guvernul a alocat deja fonduri suplimentare pentru achiziția de uniforme și alte echipamente pentru recruți. 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ascultă&Călătorește cu Andrei Mîțu
Meteo Chișinău
12,24
Cer acoperit de nori
Umiditate:76 %
Vint:0,51 m/s
Sun
15
Mon
16
Tue
18
Wed
18
Thu
19
Arhivă Radio Chișinău