Putin va efectua o nouă vizită în Crimeea

  • 11 August 2017 09:38
Putin va efectua o nouă vizită în Crimeea

Președintele rus, Vladimir Putin, a început un turneu în stațiunile ocupate sau controlate de Federația Rusă, vizitând recent regiunea separatistă georgiană Abhazia și continuând, foarte curând, cu o vizită în peninsula ucraineană Crimeea, anexată de Rusia în 2014 - scrie portalul de știri Novosti.ua.

Vizita lui Putin în Crimeea este programată pentru 18 august și va dura două zile, în care liderul rus se va întâlni cu participanții la tabăra de tineret Tavrida, cu organizatorii festivalului "Opera în Hersonissos", precum și cu un grup de bikeri. SUA au catalogat drept nepotrivită vizita președintelui rus, Vladimir Putin, în Abhazia, regiune separatistă georgiană, a cărei independență a fost recunoscută de Moscova după conflictul militar cu Georgia din vara anului 2008.

"SUA îndeamnă Rusia să-și retragă forțele pe pozițiile dinaintea razboiului și să revină asupra recunoașterii regiunilor georgiene Abhazia și Osetia de Sud" - se arată într-un comunicat remis, miercuri, de Departamentul de Stat al SUA. Potrivit documentului, vizita lui Putin în Abhazia nu corespunde principiilor negocierilor internaționale de la Geneva, notează Rador.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
15,52
Câțiva nori
Umiditate:99 %
Vint:3,09 m/s
Thu
16
Fri
20
Sat
22
Sun
23
Mon
25
Arhivă Radio Chișinău