Putin, supărat de intrarea Finlandei în NATO. Helsinki răspunde provocărilor războiului hibrid rus

  • 17 Decembrie 2023 12:55
Putin, supărat de intrarea Finlandei în NATO. Helsinki răspunde provocărilor războiului hibrid rus

Președintele rus Vladimir Putin a avertizat că intrarea Finlandei în NATO în acest an va crea „probleme" și a anunțat o întărire militară la frontiera de nord-vest, într-un interviu difuzat duminică la televiziunea publică rusă, relateazî Agerpres. Finlanda a anunțat anterior că își va închide din nou întreaga sa frontieră cu Rusia, la câteva ore după ce a redeschis două puncte de trecere, acuzând Moscova de orchestrarea unei crize a migranților.

 „Vom înființa districtul militar Leningrad și vom concentra acolo un anumit număr de unități", a explicat Putin în interviu.

Liderul de la Kremlin a mai afirmat că occidentalii au fost cei care  „au antrenat Finlanda în NATO", în condițiile în care  „toate diferendele, inclusiv cele teritoriale de la mijlocul secolului XX, sunt de mult reglementate".

Relațiile dintre Rusia și Finlanda, care au o frontieră comună de 1340 kilometri, s-au deteriorat considerabil după ofensiva rusă din Ucraina din februarie 2022, care a determinat Finlanda să se alăture NATO, în aprilie a.c..

Joi, Finlanda a anunțat din nou închiderea completă a graniței cu Rusia, la câteva ore după redeschiderea a două puncte de trecere, acuzând Moscova că încurajează trecerea migranților, acuzații respinse de Kremlin.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Dor de izvor cu Maria Mocanu
Meteo Chișinău
25,24
Cer senin
Umiditate:27 %
Vint:5,14 m/s
Sat
14
Sun
14
Mon
17
Tue
19
Wed
18
Arhivă Radio Chișinău