Putin și-ar fi făcut un birou identic cu cel de la Moscova într-o stațiune la Marea Neagră pentru a da impresia la TV că e în Capitală

  • 14 Decembrie 2020 12:01
Putin și-ar fi făcut un birou identic cu cel de la Moscova într-o stațiune la Marea Neagră pentru a da impresia la TV că e în Capitală

Președintele Rusiei, Vladimir Putin, și-ar fi construit un birou identic cu cel de la Moscova în stațiunea Soci de pe malul Mării Negre pentru a da impresia la TV că este în Capitală, scrie Digi24.ro.

Putin și-ar fi făcut, astfel, un birou identic în celebra stațiune turistică, pentru a se adresa oamenilor prin intervenții televizate, a dezvăluit săptămâna trecută publicația de investigații Proekt.

Imaginea cu Putin așezat într-un birou puțin mobilat, cu câteva fotolii bej, cu steagul Rusiei în fundal, a devenit una familiară pentru rușii care au urmărit intervențiile la TV în acest an, întrucât, din motive de siguranță, președintele rus și-a desfășurat mare parte din activitățile oficiale de la distanță.

Deși informațiile care au fost făcute public s-au bazat în mare parte pe surse anonime și dovezi circumstanțiale care nu au putut fi confirmate în mod independent, au atras o mulțime de comentarii la Moscova privind comportamentul lui Putin, relatează New York Times, potrivit sursei citate.

Articolul citează înregistrările publice ale zborurilor efectuate de avioanele prezidențiale care păreau să contrazică informările Kremlinului despre locul unde se afla Putin, precum și mai multe surse anonime despre care se știe că au cunoștințe despre biroul duplicat din orașul Soci de pe malul Mării Neagre. Kremlinul a negat informația.

Înainte de pandemie, Putin a lucrat frecvent - și deschis - în reședința de la Soci, într-un efort de a promova industria turistică a orașului sau de a saluta vizitatorii oficiali într-un cadru mai relaxat. Dar politica s-a schimbat odată cu pandemia, se arată în raportul Proekt.

În astfel de momente, conform Kremlinului, oamenii ar trebui să creadă că președintele se află în capitală sau în apropiere, lucrând pentru a combate virusul, care a lovit Rusia puternic.

Președintele rus a avut numeroase intervenții televizate cu precădere în timpul verii, televiziunea de stat precizând că el se afla la reședința guvernamentală din aproprierea Moscovei, nu pe malul mării.

 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Piese pe alese * Știri
Meteo Chișinău
20,24
Nori împrăștiați
Umiditate:52 %
Vint:4,12 m/s
Mon
16
Tue
17
Wed
18
Thu
19
Fri
19
Arhivă Radio Chișinău