Putin s-a scufundat în Marea Neagră (VIDEO)

  • 19 August 2015 10:09
Putin s-a scufundat  în Marea Neagră (VIDEO)

Președintele rus, Vladimir Putin, s-a scufundat la bordul unui minisubmarin în Marea Neagră, în largul peninsulei Crimeea, în cadrul unei expediții a Societății Geografice Ruse, afirmând că a văzut epava unei vechi nave și vestigii vechi de câteva secole.

Aflat la bordul unui minisubmarin cu trei locuri, Putin a coborât la adâncimea de 83 de metri, într-o călătorie subacvatică exotică în largul coastelor Crimeei. În timpul călătoriei de 45 de minute, președintele rus a putut vedea o galeră bizantină scufundată, care ar data din secolul IX sau X.

"Galera este destul de greu de văzut, pentru că este acoperită de 40 de centimetri de mâl, dar nava are 27-30 de metri lungime și 13-15 metri lățime", a declarat el ulterior, adăugând că a văzut de asemenea numeroase amfore.

În conferința de presă după această scufundare, Putin a mai afirmat că s-ar putea aventura la aceeași adâncime într-un costum de scafandru, dar că va lăsa această sarcină în seama scafandrilor profesioniști, potrivit Mediafax.ro.

Putin a felicitat Societatea Geografică Rusă cu ocazia împlinirii a 170 de ani, apreciind că astfel de expediții sunt esențiale "pentru a înțelege cum s-a stabilit identitatea națională a Rusiei".

Vladimir Putin a mai făcut expediții subacvatice. În iulie 2013, el a efectuat o călătorie cu un minisubmarin pentru a examina vestigiile fregatei Oleg, scufundată în Golful Finlandei în 1869.

În 2011, după ce a făcut scufundări în Golful Taman din Marea Neagră, Putin s-a întors cu două urne antice grecești. În 2009, el s-a scufundat la bordul unui submarin în lacul Baikal, cel mai vechi și mai adânc din lume.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Deschis în week-end
Meteo Chișinău
14,24
Cer senin
Umiditate:51 %
Vint:4,63 m/s
Sun
9
Mon
9
Tue
9
Wed
15
Thu
15
Arhivă Radio Chișinău