Putin s-a destăinuit: De partea islamiștilor în Siria luptă patru mii de ruși

  • 23 Februarie 2017 17:08
Putin s-a destăinuit: De partea islamiștilor în Siria luptă patru mii de ruși

Aproximativ patru mii de persoane originare din Rusia luptă în prezent în Siria de partea teroriștilor. Declarația a fost făcută de liderul de la Kremlin, Vladimir Putin, în cadrul unei întrevederi cu ofițerii din Flota Nordului, care au participat la incursiunea pe coastele siriene.

„Conform datelor noastre este vorba de câteva mii (de persoane) – potrivit Statului Major al GRU (serviciul de inteligență al armatei ruse – n.red) și altor servicii speciale, cum ar FSB (Serviciul Federal de Securitate – n.red) de exemplu, până la patru mii sunt din Rusia”, a declarat Putin, cita de portalul Meduza.

De asemenea, potrivit președintelui rus, de partea milițiilor islamiste în Siria mai luptă încă aproximativ cinci mii de persoane originare din țările fostei URSS.

La mijlocul lunii decembrie 2016, șeful Statului Major al Forțelor Armate ale Federației Ruse, Valeri Gherasimov, declara că într-un singur an în Siria au fost uciși mai mult de două mii de militanți islamiști originari din Rusia și alte țări ale fostei Uniuni Sovietice.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri
Meteo Chișinău
23,29
Nori împrăștiați
Umiditate:52 %
Vint:3,6 m/s
Thu
17
Fri
11
Sat
12
Sun
15
Mon
15
Arhivă Radio Chișinău