Putin, la G20: Rusia este „pregătită pentru discuții” de pace în Ucraina

  • 22 Noiembrie 2023 18:52
Putin, la G20: Rusia este „pregătită pentru discuții” de pace în Ucraina

Putin spune că Rusia este „pregătită pentru discuții” pentru a pune capăt „tragediei” războiului din Ucraina, dar apoi dă vina pe Kiev pentru că ar refuza discuțiile de pace, relatează The Guardian, citat de digi24.ro

Vladimir Putin a spus că Moscova este „pregătită pentru discuții” pentru a pune capăt „tragediei” războiului din Ucraina, dar a dat vina pe o lege de la Kiev care interzice discuțiile actualul lider de la Kremlin, menționează digi24.ro.

Președintele rus a lansat o invazie pe scară largă a Ucrainei în februarie anul trecut, care a devastat țara și a dus la sute de mii de victime , atât militare, cât și civile.

Putin și-a folosit discursul de la reuniunea G20 pentru a spune că este necesar să se gândească la o soluție pentru a opri „tragedia” conflictului din Ucraina, relatează Reuters și a spus că Rusia nu a refuzat niciodată să participe la discuțiile de pace cu Ucraina.

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a semnat un decret în octombrie 2022 prin care declară oficial perspectiva oricăror discuții ucrainene cu Putin „imposibilă”, dar lăsând ușa deschisă discuțiilor cu Rusia. În repetate rânduri, Kievul a susținut că nu este de acord cu negocieri cu rușii care ar putea duce la pierderea unor teritorii ucrainene.

Putin a folosit, de asemenea, discursul pentru a discuta probleme geopolitice mai ample, spunând că o mare parte a activității economice se mută în Asia și Africa. El a spus că Rusia a livrat cereale în Africa gratuit și a subliniat dorința Rusiei de a contribui la obiectivele climatice globale și de dezvoltare – cu cuvinte care vor fi interpretate de mulți ca încercări de a extinde zonele de influență ale Rusiei mai în sudul global.

Tags

Alte Noutati

LIVE: De la ABC la BAC
Meteo Chișinău
20,24
Cer senin
Umiditate:32 %
Vint:5,66 m/s
Sun
14
Mon
16
Tue
19
Wed
13
Thu
9
Arhivă Radio Chișinău