Putin îl înlocuiește pe ministrul Apărării, generalul Serghei Șoigu, cu economistul civil Andrei Belusov

  • 13 Mai 09:48
Putin îl înlocuiește pe ministrul Apărării, generalul Serghei Șoigu, cu economistul civil Andrei Belusov

Actualul ministru rus al apărării Serghei Șoigu nu va mai face parte din noul guvern al premierului Mihail Mișustin, care va fi numit după ce președintele Vladimir Putin a fost reînvestit în funcție pentru un nou mandat prezidențial, a anunțat Kremlinul duminică seară, transmit agențiile ruse de presă, citate de Reuters, transmite Radio Chișinău.

Putin l-a propus pentru postul de ministru al apărării pe Andrei Belusov, fost vicepremier, un economist civil. Președintele rus dorește ca ministrul apărării să fie absolut deschis inovării și ideilor noi, motiv pentru care l-a ales pe Belusov, a menționat Kremlinul, prin purtătorul de cuvânt Dmitri Peskov.

Șoigu urmează să devină secretar al Consiliului de Securitate al Federației Ruse, post ocupat în prezent de Nikolai Patrușev, care la rândul său va fi numit într-o nouă funcție, în cadrul complexului militar-industrial, funcție care va fi anunțată public în zilele următoare.

În schimb, șeful Statului Major al armatei ruse, generalul Valeri Gherasimov, rămâne în acest post.

Ministrul de externe Serghei Lavrov își păstrează de asemenea postul, precum și șefii serviciilor de informații, respectiv directorul Serviciului Federal de Securitate (FSB), Alexander Bortnikov, și directorul Serviciului de Informații Externe (SVR), Serghei Narîșkin.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Fonograf cu Victor Buruiană
Meteo Chișinău
27,24
Cer senin
Umiditate:54 %
Vint:2,06 m/s
Fri
28
Sat
27
Sun
22
Mon
24
Tue
27
Arhivă Radio Chișinău