Putin consideră că nu Trump este de vină pentru faptul că relațiile între Rusia și SUA nu se îmbunătățesc

  • 13 Octombrie 2019 18:30
Putin consideră că nu Trump este de vină pentru faptul că relațiile între Rusia și SUA nu se îmbunătățesc

Moscova nu dă vina pe președintele american Donald Trump pentru că nu reușește să îmbunătățească relațiile dintre SUA și Rusia, o promisiune făcută de liderul de la Casa Albă în timpul campaniei sale electorale, a declarat președintele rus Vladimir Putin într-un interviu acordat unor posturi de televiziune arabe, transmite duminică Reuters, preluat de Agerpres.

"Știm că, inclusiv în timpul precedentei sale campanii electorale, (Trump) s-a pronunțat în favoarea unei normalizări (a relațiilor SUA-Rusia), dar din nefericire acest lucru nu s-a întâmplat deocamdată", a declarat Putin posturilor Al Arabiya, Sky News Arabia și RT Arabic. "Dar nu avem nicio pretenție pentru că vedem ce se întâmplă pe scena politică americană", a adăugat președintele rus, potrivit unei transcrieri publicate duminică pe site-ul Kremlinului.

Putin a apreciat că "agenda politică internă" nu-i permite lui Trump să ia măsurile menite să îmbunătățească substanțial relațiile bilaterale și a adăugat că, indiferent de situație, Moscova va colabora cu orice administrație a SUA în măsura în care și Washingtonul își dorește acest lucru.

Liderul de la Kremlin a reiterat faptul că Rusia are armament capabil să neutralizeze orice fel de amenințare provenită din locurile de desfășurare a rachetelor NATO, în Polonia și România.

"În mod evident, reprezintă o amenințare pentru noi, deoarece este o încercare de 'a nivela' potențialul nostru nuclear strategic. Este sortită eșecului această încercare, este deja evident", a insistat Putin.

Interviul a fost difuzat duminică, înaintea vizitei din 14 octombrie a președintelui Putin în Arabia Saudită. 

Sursa:Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
14,96
Cer senin
Umiditate:87 %
Vint:2,06 m/s
Fri
11
Sat
12
Sun
14
Mon
15
Tue
15
Arhivă Radio Chișinău