Putin anunță că bombardamentele rusești asupra infrastructurii energetice ucrainene vor continua

  • 08 Decembrie 2022 16:50
Putin anunță că bombardamentele rusești asupra infrastructurii energetice ucrainene vor continua

Președintele rus Vladimir Putin a asigurat joi că bombardamentele asupra infrastructurii energetice a Ucrainei vor continua, adăugând că acestea sunt în continuare represalii pentru atacul din 8 octombrie asupra podului Crimeii, relatează Agerpres.

„Este acum mult zgomot despre atacurile noastre asupra infrastructurii energetice a unei țări vecine. Da, o facem. Dar cine a început? Cine a lovit podul Crimeii? Cine a aruncat în aer liniile electrice ale centralei nucleare de la Kursk (pe teritoriul rus, n.red)? Cine a întrerupt apa în Donețk?'', a spus Putin la o ceremonie de decorare a militarilor ruși.

Insistând asupra opririi aprovizionării cu apă în regiunea separatistă prorusă Donețk, Putin a acuzat Ucraina de un ''act de genocid''. El le-a reproșat de asemenea politicienilor occidentali că închid ochii în fața acțiunilor responsabililor ucraineni. În schimb, ''când noi începem să facem ceva ca răspuns, zgomotul, gălăgia, pocnetele se aud în tot universul'', a ironizat liderul de la Kremlin.

După explozia ce a avariat podul care leagă Rusia de peninsula Crimeea anexată, explozie atribuită de Moscova unui sabotaj ucrainean, a urmat de o serie de raiduri rusești cu drone și rachete ce au țintit infrastructurile energetice ucrainene, provocând întreruperi în furnizarea energie și apei în plină iarnă. Circulația rutieră pe pod a fost restabilită luni, când președintele rus a condus demonstrativ un autoturism pe acest pod, transmite Agerpres.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri Radio Chișinău
Meteo Chișinău
36,24
Cer senin
Umiditate:26 %
Vint:2,06 m/s
Tue
33
Wed
33
Thu
32
Fri
28
Sat
27
Arhivă Radio Chișinău