Putin anulează conferința de presă de la final de an pentru prima dată în 10 ani

  • 12 Decembrie 2022 15:30
Putin anulează conferința de presă de la final de an pentru prima dată în 10 ani

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a declarat că Vladimir Putin nu va ține anul acesta conferința de presă anuală de sfârșit de an, scrie The Guardian.

„Nu va exista (o conferință de presă) înainte de Anul Nou", a transmis Dmitri Peskov. Va fi pentru prima dată din ultimul deceniu când Putin nu va ține această întâlnire maraton cu presa. Anul trecut, liderul de la Kremlin a vorbit mai mult de patru ore, notează Patrick Reevell de la ABC News, potrivit Digi24.

„Mă întreb de ce nu vrea să stea în fața a 1500 de jurnaliști anul acesta...”, a mai scris jurnalistul pe Twitter.

Anul trecut, Putin a spus în discursul său că apărat „în mod ferm” interesele Rusiei, precizând că 2021 a fost un an marcat de o degradare evidentă a relațiilor cu SUA. „Am apărat în mod ferm și constant interesele noastre naționale, securitatea țării noastre și a cetățenilor noștri”, a declarat Vladmir Putin în alocuțiunea televizată tradițională retransmisă în fiecare an la 31 decembrie la miezul nopții în Rusia.

Afirmațiile lui Putin aveau loc la o zi după ce avusese o convorbire telefonică cu omologul său american Joe Biden, într-un context tensionat legat de Ucraina. Ulterior, pe 24 februarie, Putin a început invazia rusă în țara vecină, pornind un război care se desfășoară și în prezent. 

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
23,24
Cer senin
Umiditate:49 %
Vint:4,63 m/s
Tue
19
Wed
18
Thu
19
Fri
21
Sat
16
Arhivă Radio Chișinău