Putin amenință cu lovituri „mai dure” decât atacurile generalizate de luni, 10 octombrie. Medvedev anunță noi lovituri masive asupra Ucrainei

  • 10 Octombrie 2022 15:45
Putin amenință cu lovituri „mai dure” decât atacurile generalizate de luni, 10 octombrie. Medvedev anunță noi lovituri masive asupra Ucrainei

Putin a promis, în deschiderea ședinței Consiliului de Securitate a F. Ruse, un răspun mai „sever'' în cazul unor noi atacuri ucrainene contra Rusiei, scrie defenseromania.ro.

Putin, care a ordonat lansarea a 83 de rachete care au ucis cel puțin 10 persoane în Ucraina în dimineața zilei de 10 octombrie, a spus că se presupune că „regimul de la Kiev folosește metode teroriste de mult timp”.

Dictatorul de la Kremlin acuză Ucraina de atacuri teroriste asupra Podului Kerci, dar și de tentative de subminare a ”Turkish Stream” și a centralei nucleare de la Kursk.

”Dacă tentativele de atentate teroriste asupra teritorului nostru continuă, răspunsurile Rusiei vor fi severe și amploarea lor va corespunde nivelului amenințărilor respective. Nimeni nu trebuie să aibă nici cel mai mic dubiu'', a spus liderul rus în deschiderea unei reuniuni televizate a Consiliului de Securitate Națională al Federației Ruse.

El a indicat că Rusia a lansat o campanie ''masivă'' de bombardamente asupra Ucrainei în replică la atacul ''terorist'' care a avariat podul Crimeii.

Medvedev: ”Primul episod s-a jucat. Vor fi și altele."

Vicepreședintele Consiliului de Securitate al Federației Ruse, Dmytro Medvedev, a declarat că Rusia pregătește noi lovituri masive asupra orașelor pașnice din Ucraina.

Primul episod a fost jucat. Vor fi și alții", a comentat fostul președinte rus, pe canalul său de Telegram.

Medvedev a relua narațiunea Kremlinului că există un „regim politic nazist” în Ucraina și că „va reprezenta o amenințare constantă, directă și clară pentru Rusia”.

„Prin urmare, pe lângă protecția poporului nostru și protecția granițelor țării, scopul acțiunilor noastre viitoare, în opinia mea, ar trebui să fie dezmembrarea completă a regimului politic al Ucrainei”, a spus Medvedev.

Putin îl obligă pe Lukașenko să se alăture deschis războiului 

"Dată fiind agravarea situației de la frontierele vestice ale Uniunii (Rusia-Belarus), am convenit să desfășurăm o grupare regională a Federației Ruse și Republicii Belarus", a afirmat Lukașenko în timpul unei reuniuni cu responsabili belaruși din domeniul securității, citat de agenția de presă Belta.

"Ieri am fost atenționați deja pe canale neoficiale cu privire la atacuri asupra Republicii Belarus de pe teritoriul Ucrainei. După cum s-ar fi declarat: 'Vom face astfel că va fi Podul din Crimeea 2'. Această informație mi-a fost adusă imediat la cunoștință. Răspunsul meu a fost simplu: Spuneți-i președintelui Ucrainei și altor oameni lipsiți de minte, dacă ei mai sunt acolo, că Podul din Crimeea li se va părea floare la ureche dacă ei se vor atinge cu mâinile lor murdare chiar și de un metru din pământul nostru", a declarat Lukașenko, citat de Belta.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colecția de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
8,85
Cer senin
Umiditate:58 %
Vint:1,03 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
9
Tue
12
Wed
15
Arhivă Radio Chișinău