Putin a primit un vaccin experimental cu administrare nazală împotriva COVID-19. „Am pulverizat într-o nară și apoi în cealaltă”, a spus președintele

  • 25 Noiembrie 2021 09:46
Putin a primit un vaccin experimental cu administrare nazală împotriva COVID-19. „Am pulverizat într-o nară și apoi în cealaltă”, a spus președintele

Președintele rus Vladimir Putin a declarat că a primit un vaccin experimental, sub formă de pudră, administrat prin inhalare nazală, la scurt timp după ce a primit a doua doză a vaccinului rusesc Sputnik V, scrie Moscow Times, citat de hotnews.ro. „Am pulverizat într-o nară și apoi în cealaltă”, a spus Putin într-o întâlnire televizată cu oficiali guvernamentali de top responsabili cu combaterea coronavirusului. „Totul a durat 15 minute, cu perioada de observație cu tot. Nu am simțit nimic, pur și simplu nimic”, a spus președintele. „Astăzi de dimineață am făcut deja sport.”

Putin și-a repetat rugămințile către ruși atât de a se vaccina, cât și de a se revaccina pentru a combate cel mai recent și mai mortal val de pandemie de până acum, cu peste 1.000 de decese pe zi înregistrate în ultimele săptămâni. El a adăugat că se opune în continuare vaccinării obligatorii.

 
Rusia a lansat mai multe vaccinuri dezvoltate pe plan intern, inclusiv Sputnik V la nivel internațional, dar campania de imunizare a țării s-a confruntat cu mai multe eșecuri.
 
Doar 37% dintre ruși sunt complet vaccinați, conform monitorizărilor, în timp ce autoritățile spun că imunitatea de turmă a Rusiei a depășit 50%.
 

Rusia este printre țările cele mai afectate de pandemia de coronavirus, cu un total de peste 9,4 milioane de infecții și peste 266.000 de decese înregistrate oficial.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Dor de izvor cu Maria Mocanu
Meteo Chișinău
19,4
Cer senin
Umiditate:60 %
Vint:7,72 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău