Putin a declarat că Occidentul ar trebui să trateze Rusia cu respect

  • 26 Septembrie 2022 12:15
Putin a declarat că Occidentul ar trebui să trateze Rusia cu respect

În cadrul unei întâlniri cu omologul său din Belarus, Aleksandr Lukașenko, președintele rus, Vladimir Putin, a afirmat că țările occidentale ar trebui să trateze Rusia cu respect, relatează Agenția de presă RIA NOVOSTI, citat de Rador.

''Noi [Federația Rusă - nota Gazeta.Ru] ar trebui să fim tratați cu respect'', a spus Putin, reacționând astfel la declarațiile lui Lukașenko potrivit cărora autoritățile de la Minsk nu va discuta cu Occidentul dacă acesta nu va da dovadă de respect față de Belarus. Presa a anunțat că au loc convorbiri bilaterale între Putin și Lukașenko, care au debutat luni. Președintele Belarus se află într-o vizită în Rusia.

În perioada 15-16 septembrie, liderii Rusiei și Belarus au participat la summitul Organizației pentru Cooperare de la Shanghai, care a fost organizat în Uzbekistan. La sfârșitul lunii august, Putin și Lukașenko au discutat telefonic despre situația din Ucraina. În luna martie, Putin și Lukașenko au discutat despre măsurile comune privind depășirea presiunii exercitate de sancțiuni. Cei doi au discutat și despre situația din lume, din regiune și din Ucraina.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colecția de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
8,85
Cer senin
Umiditate:75 %
Vint:0,51 m/s
Sat
15
Sun
15
Mon
17
Tue
16
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău