Putin a ajuns persoana cea mai detestată din istoria internetului

  • 30 Martie 2022 15:00
Putin a ajuns persoana cea mai detestată din istoria internetului

Războiul și invadarea Ucrainei au făcut din președintele Rusiei, Vladimir Putin, persoana cu cea mai proastă reputație din istoria internetului, care este „inundat” cu mii de știri și mesaje de dispreț la adresa șefului de la Kremlin, arată informațiile date publicității miercuri de Observatorul Spaniol de Internet, citat de EFE, potrivit Agerpres. 

Din 24 februarie, când Putin a decis să invadeze Ucraina, s-au acumulat peste 12 milioane de știri negative, mii de tweet-uri și înregistrări video critice care s-au „viralizat” pe mai multe rețele sociale, etichete sau hashtag-uri și numeroase campanii de marketing pentru vânzarea de tricouri sau obiecte prin care este exprimată respingerea față de invazia rusă și față de Putin, potrivit Observatorului Spaniol de Internet, entitate privată creată în urmă cu 20 de ani și care este specializată în analizarea tendințelor și fenomenelor care au legătură cu rețeaua de internet.

Datele difuzate miercuri de Observator au mai relevat că în ultimele săptămâni rețeaua de internet s-a făcut ecoul și a devenit reflexia respingerii pe care o generează acest război. Totodată, datele au arătat că acest conflict a permis ca pe internet să-și facă apariția un nou tip de hateri, troli, justițiari, mercenari ai războiului și sabotori cibernetici.

Conflictul a provocat - potrivit Observatorului - o serie întreagă de milioane de opinii negative, adjective depreciative, tweet-uri incendiare și a creat grupuri anti-Putin pe Facebook sau Telegram.

Unele dintre principalele motoare de căutare pe internet și-au modificat anumite sugestii de căutare și asociază acum numele lui Putin cu termeni precum „război”, „avere personală”, „genocid în Ucraina” sau „otrăvire”.

În plus, pe internet au proliferat bloguri care fac referire la prezumtiva corupție a oligarhilor, la averea deținută de Putin în străinătate, la amantele sale, la copiii pe care îi ține în mare secret și chiar la planurile de a-l elimina fizic pe șeful statului rus.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Dor de izvor cu Maria Mocanu
Meteo Chișinău
25,24
Cer senin
Umiditate:27 %
Vint:5,14 m/s
Sat
14
Sun
14
Mon
17
Tue
19
Wed
18
Arhivă Radio Chișinău