Putin a achitat din bani publici corul căzăcesc - cadoul său „privat” la nunta ministrului austriac de Externe (FOTO)

  • 18 August 2018 23:10
Putin a achitat din bani publici corul căzăcesc - cadoul său „privat” la nunta ministrului austriac de Externe (FOTO)

Deși Kremlinul insista ca vizita lui Putin la nunta ministrului austriact de externe Karin Kneissl a fost una „pariculară”, cadoul cu care președintele rus s-a înfățișat în fața „tinerilor însurăței” a fost achitat din bugetul de stat al Rusiei, potrivit BBC, care a consultata portalul de licitatii publice din Rusia.

Potrivit canalului Oe24, care a transmis în direct festivitățile, liderul rus a sosit la ceremonie cu o intarziere de 10 minute, posiblitate care a fost luata in calcul de nuntași. Putin a venit cu o masina de la aeroportul din Graz, pentru el fiind inchisa soseaua pana la comunca Gamlitz, unde a avut loc nunta.

La sosire, președintele Federației Ruse i-a dat miresei un buchet de flori. Principalul său cadou a fost însa concertul corului cazacilor din Kuban. BBC afirma ca, potrivit portalului de licitatii publice din Rusia, călătoria în Austria a corului – între 17-19 august – a costat statul rus 1,8 milioane de ruble (circa 24.000 euro).

Dar, pentru statul austriac, costurile de securitate asociate vizitei ”particulare” a lui Putin au fost de zece ori mai mari – 250.000 euro.

Președintele rus a rămas la petrecere o oră. În acest timp el a ciocnic o cupa de sampanie cu mirii și a dansat cu mireasa.

După nuntă, Putin a plecat la Berlin pentru a negocia cu cancelarul german Angela Merkel. Înainte de a pleca din Austria, Putin si-a lasat semnatura pe mașina mirilor și a strigat: „Goryko” (amar – rus.; urare traditionala la nuntile rusesti, care ii obliga pe miri sa se sarute in vazul tuturor -n.r.).

Nunta lui Kneissl de 53 de ani are loc în stil rustic în aer liber. Ministrul de externe și logodnicul ei au sosit la ceremonie într-un căruță trasă de cai. Căruta era însoțita de doua tractoare cu remorci decorate, unde au fost instalate bănci pentru oaspeți, scrie Pagina de Rusia

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colecția de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
7,18
Cer fragmentat
Umiditate:90 %
Vint:4,12 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
9
Tue
11
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău