Putin, despre armata ucraineană: O legiune străină a NATO

  • 26 Ianuarie 2015 18:37
Putin, despre armata ucraineană: O legiune străină a NATO

Președintele rus Vladimir Putin a acuzat luni armata ucraineană, angajată în luptele cu separatiștii proruși din estul Ucrainei, că este o 'legiune străină a NATO' utilizată de către occidentali pentru a 'izola' Rusia.

''Spunem adesea: armata ucraineană, armata ucraineană. În realitate, cine luptă acolo? Sunt și unități ale forțelor armate, dar, în mare parte, sunt așa-zisele 'batalioane de voluntari naționaliști''', a declarat Vladimir Putin studenților de la Universitatea de Mine din Sankt Petersburg.

'De fapt, nu este o armată, ci o legiune străină, iar în cazul dat - o legiune străină a NATO care nu are scopul de a apăra interesele naționale ale Ucrainei', a adăugat liderul de la Kremlin. 'Sunt cu totul alte scopuri și acestea sunt legate de a obține o izolare geopolitică a Rusiei, ceea ce în niciun caz nu coincide cu interesele naționale ale poporului ucrainean', a acuzat președintele rus.

Aceste declarații ale șefului statului rus intervin în timp ce la Bruxelles are loc luni o reuniune 'extraordinară' a Comisiei NATO-Ucraina, la nivel de ambasadori, în urma unei solicitări din partea Kievului, în contextul în care conflictul din estul ucrainean a cunoscut la sfârșitul săptămânii trecute o nouă escaladare.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Istoria la pachet cu Gheorghe Cojocaru
Meteo Chișinău
13,24
Câțiva nori
Umiditate:71 %
Vint:6,17 m/s
Sun
15
Mon
16
Tue
18
Wed
18
Thu
19
Arhivă Radio Chișinău