Pușcași marini din SUA instruiesc în domeniul antiterorist trupele speciale de intervenție din cadrul unor instituții ale Republicii Moldova

  • 18 Ianuarie 18:55
Pușcași marini din SUA instruiesc în domeniul antiterorist trupele speciale de intervenție din cadrul unor instituții ale Republicii Moldova

După cum a precizat pentru "INFOTAG" serviciul de presă al Ministerului Afacerilor Interne (MAI), pușcași marini din SUA instruiesc în domeniul antiterorist trupele speciale de intervenție. Vor fi organizate cursuri de practici avansate de arte marțiale cu polițiști, carabinieri, trupele speciale ale Ministerului Afacerilor Interne, detașamentul "Pantera" al Ministerului Justiției și cu angajații Serviciului de protecție și pază de stat (SPPS).

Scopul instructajului este dezvoltarea abilităților antiteroriste.

Orele vor avea o parte teoretică și una practică. Partenerii americani vor acorda o atenție deosebită manipulării diferitelor tipuri de arme, acordării de asistență în comiterea unui atac terorist și modelării comportamentului angajaților în spații închise atunci când există amenințarea unui atac terorist. Un alt aspect important al antrenamentului este tragerea din arme personale la ținte în mișcare și staționare.

Asistența SUA face parte dintr-un plan internațional de împărtășire a experienței și a celor mai bune practici în prevenirea și răspunsul la atacurile teroriste.

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
14,4
Cer senin
Umiditate:68 %
Vint:1,03 m/s
Sat
14
Sun
15
Mon
17
Tue
19
Wed
10
Arhivă Radio Chișinău