Purtătoarea de cuvânt a opozantului rus Aleksei Navalnîi, condamnată la 25 de zile de închisoare

  • 23 Mai 2018 20:58
Purtătoarea de cuvânt a opozantului rus Aleksei Navalnîi, condamnată la 25 de zile de închisoare

Purtătoarea de cuvânt a opozantului rus Aleksei Navalnîi a fost condamnată miercuri de un tribunal din Moscova la 25 de zile de închisoare pentru rolul său în organizarea de proteste la nivel național împotriva președintelui Vladimir Putin la începutul acestei luni, relatează Reuters, citat de Agerpres.

Aproximativ 1.600 de activiști anti-Kremlin au fost reținuți pe 5 mai în timpul protestelor organizate înaintea învestirii președintelui rus Vladimir Putin pentru al patrulea mandat.

Kira Yarmish, purtătoarea de cuvânt a lui Navalnîi, a fost reținută marți de poliție sub acuzația că a organizat un miting neautorizat.

'Douăzeci și cinci de zile sunt o prostie când știi că ai dreptate și ai sprijinul atâtor oameni', a scris Yarmish pe o rețea de socializare după aflarea miercuri a sentinței.

Navalnîi, care a fost reținut în timpul protestului de pe 5 mai, ispășește o sentință de 30 de zile de închisoare pentru organizarea manifestației. Miercuri, el a atacat hotărârea judecătorească, însă o instanță de la Moscova a confirmat sentința.

Obișnuit cu procesele, Navalnîi (41 de ani) și-a înmulțit în ultimele luni manifestațiile pentru a exercita presiune la adresa Kremlinului, după ce a fost declarat neeligibil la alegerile prezidențiale din 18 martie, câștigate - fără surpriză - de Vladimir Putin.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri * Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
6,63
Cer senin
Umiditate:99 %
Vint:1,54 m/s
Sun
8
Mon
9
Tue
9
Wed
16
Thu
15
Arhivă Radio Chișinău